Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatselijke asfaltvernieuwing op Weg op Bree (N76) in Oudsbergen

Plaatselijke asfaltvernieuwing op Weg op Bree (N76) in Oudsbergen

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt op vrijdag 22 september 2023 aan een plaatselijke asfaltvernieuwing op de Weg op Bree (N76) in Oudsbergen. De spoorvorming en gerafelde asfaltplekken rijrichting Bree worden aangepakt. Dat zal de lokale rijveiligheid en het rijcomfort verbeteren. Verkeer richting Bree wordt omgeleid via Wijshagen en Vostert.Nieuwe toplaag nabij Dennenstraat richting Bree

Tussen de rotonde aan de Weg op Bree x Wijshagerkiezel en de Dennenstraat wordt zo’n 400 meter asfalt op de rijstrook richting Bree vervangen door een nieuwe toplaag. Na de freeswerken, wordt nieuw asfalt geplaatst. Nadien volgen nog nieuwe markeringen.

De werken worden tussen 8.00 en 18.00 uur uitgevoerd. Asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig, bij ongepaste weersomstandigheden kan de huidige planning nog wijzigen. Minderhinder-maatregelen: omleiding verkeer richting Bree

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Gemotoriseerd verkeer richting Bree volgt een omleiding over Wijshagerkiezel/Muizendijkstraat (N760) en Gruitroderkiezel (N730). Verkeer rijrichting Meeuwen blijft mogelijk over een versmalde rijstrook met een snelheidsbeperking van 50 km/uur. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder.

Op het einde van de werfzone, zijde Dennenstraat, worden bewoners en bezoekers aangeraden om hun voertuig buiten de werfzone te parkeren.