Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatselijke asfaltvernieuwing op Sint-Truidersteenweg in Tongeren

Plaatselijke asfaltvernieuwing op Sint-Truidersteenweg in Tongeren

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf dinsdag 26 september 2023 aan een lokale asfaltvernieuwing op de Sint-Truidersteenweg in Tongeren. De toplaag van de rijweg wordt in 4 zones vervangen om scheuren en gerafelde asfaltplekken weg te werken. De werken duren een 3-tal dagen met beurtelings verkeer op de Sint-Truidersteenweg.

Nieuw asfalt tussen Rode Kruislaan en Kogelstraat

De vier werfzones, verspreid over een afstand van zo’n 500 meter, bevinden zich tussen de kruising met de Rode Kruislaan en de Kogelstraat. Er wordt in beide rijrichtingen op de gewestweg gewerkt. Na de freeswerken wordt een nieuwe asfalttoplaag geplaatst. Markeringen volgen kortelings na de asfaltwerken. Alle soortgelijke asfaltwerken die voor de komende winterperiode nog aangepakt worden, dragen bij aan de rijveiligheid en het rijcomfort van gemotoriseerde weggebruikers.

De werken worden van dinsdag t.e.m. donderdag tussen 6 en 15 uur uitgevoerd. Asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig, bij ongunstige weersomstandigheden kan de huidige planning nog wijzigen.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer steenweg, Legioenenlaan afgesloten 26 en 27/09, parkeerverbod werfzones

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Doorgaand verkeer op de Sint-Truidersteenweg blijft in beide richtingen beurtelings over één rijstrook mogelijk aan een vertraagde snelheid. Voor de werken aan de kruising met de Legioenenlaan worden er tijdelijke verkeerslichten ingesteld om het verkeer beurtelings te laten doorrijden. De verkeerslichten aan de Rode Kruislaan x Sint-Truidersteenweg worden dan tijdelijk uitgeschakeld om geen conflicten met de werflichten te veroorzaken.

De aantakking van de Legioenenlaan op de steenweg wordt afgesloten op 26 en 27 september. Verkeer volgt dan een omleiding via de Hasseltsesteenweg (N20) naar de ringweg (R72). 

In de verschillende werfzones geldt een parkeerverbod. Bewoners en bezoekers worden aangeraden om voertuigen tijdig buiten de werfzone te parkeren. Voetgangers en fietsers ondervinden weinig hinder, zij worden rond de werfzones geleid.