Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatselijke asfaltvernieuwing op Ophovenstraat (N757) in Maaseik

Plaatselijke asfaltvernieuwing op Ophovenstraat (N757) in Maaseik

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt op dinsdag 11 en woensdag 12 juli 2023 aan een plaatselijke asfaltvernieuwing op de Ophovenstraat (N757) in Maaseik. De aanpassingen zullen bijdragen aan de veiligheid en het rijcomfort van alle weggebruikers. Ze worden in een verkeersluwe periode gepland om de verkeershinder voor alle weggebruikers te beperken.

Nieuw asfalt voor rijweg, bushaltes en fietspad nabij kruispunt Den Tip

Vanaf het kruispunt Ophovenstraat x Breeërweg/Diestersteenweg in Neeroeteren (N721) tot vlak voor het tuincentrum wordt de toplaag van de rijweg in beide rijrichtingen afgefreesd en vernieuwd. Ook de bushaltes ‘Neeroeteren Tip’ en het geasfalteerde fietspad krijgen een nieuwe toplaag. Putdeksels in de werfzone worden vervangen en er komen nieuwe wegmarkeringen. Om de verkeerslichten optimaal te laten werken en af te stemmen op het verkeer, worden na de asfaltwerken nog nieuwe detectielussen in het wegdek aangebracht.

De werken worden tussen 6.00 en 18.00 uur uitgevoerd. 

Minderhinder-maatregelen: lokale omleidingsroute 

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Fietsers en voetgangers worden in beide richtingen omgeleid over de Canadastraat en Diestersteenweg (N721). De aantakking van de Ophovenstraat met de Breeërweg/Diestersteenweg wordt afgesloten. Gemotoriseerd verkeer volgt in beide richtingen een lokale omleidingsroute via de Ophovenstraat, Maaseikerlaan (N773) en Diestersteenweg (N721). Voor verplaatsingen tijdens de werken, wordt aangeraden om voertuigen buiten de werfzone te parkeren.

Weersgevoelig
Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij slechte of te warme weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.