Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatselijke asfaltvernieuwing op Maastrichterweg (N77) in Lanaken

Plaatselijke asfaltvernieuwing op Maastrichterweg (N77) in Lanaken

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt op maandag 10 en dinsdag 11 juli 2023 aan een plaatselijke asfaltvernieuwing op de Maastrichterweg in Lanaken. Verschillende zones krijgen een nieuwe asfaltlaag, dat zal de veiligheid en het rijcomfort op dat deel van de gewestweg bevorderen. Verkeer richting Lanaken wordt 2 dagen omgeleid.

Nieuwe asfaltstroken tussen Bessemerstraat en rotonde 

De werfzone strekt zich uit over een traject van 1 km, tussen de Bessemerstraat en de rotonde richting het centrum van Lanaken, aan de kruising met de Henri Dunantstraat. Op verschillende plaatsen wordt het asfalt op de rijweg inclusief het fietspad in beide rijrichtingen afgefreesd en vernieuwd. Na de asfalteringswerken volgen nieuwe wegmarkeringen. 

De werken worden tussen 9.00 en 15.00 uur, in 2 fases, uitgevoerd; eerst richting Zutendaal, erna richting Lanaken. Ze worden gepland in een verkeersluwe periode om de verkeershinder te beperken.

Minderhinder-maatregelen: lokale omleiding richting Lanaken

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Fietsers en voetgangers volgen een lokale omleiding via de Bessemerstraat, dat geldt ook voor verkeer richting Lanaken. Daardoor geldt er op de Bessemerstraat plaatselijk een parkeerverbod voor voertuigen op de rijweg.

Doorgaand verkeer op de Maastrichterweg richting Zutendaal blijft mogelijk aan een vertraagde snelheid van 50 km/uur. Vanuit de zijstraten kan men de Maastrichterweg bijgevolg enkel richting Zutendaal oprijden. De kruispunten met de Lepelvormweg en Steenselbergweg worden kortstondig afgesloten om de werken kwalitatief uit te kunnen voeren en het asfalt te laten afkoelen.

Weersgevoelig
Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij slechte of te warme weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.