Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatselijke asfaltrenovatie op Riemsterweg (N745) in Bilzen

Plaatselijke asfaltrenovatie op Riemsterweg (N745) in Bilzen

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 28 augustus 2023 aan een verzakking op de Riemsterweg in Bilzen. De rijbaan en het fietspad worden plaatselijk in beide rijrichtingen, in het kader van MIA - Mobiliteit Innovatief Aanpakken, vernieuwd. Dat zal de veiligheid en het rijcomfort voor alle weggebruikers op het traject verhogen. De werken duren een 2-tal weken met een omleiding voor verkeer richting Vlijtingen. 

Verzakking tussen Papestraat en Munieckstraat aangepakt

Tussen de Papestraat en de Munieckstraat, worden de rijbaan en het fietspad plaatselijk vernieuwd. Na de vernieuwde fundering, volgt nieuw asfalt. De aanpassingen worden in twee fases uitgevoerd. Eerst aan de zuidelijke helft van de rijbaan, rijrichting Vlijtingen. 

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil de overheid versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan. Hier op de Riemsterweg, worden de rijbaan en het fietspad aangepakt. Om toekomstige verzakkingen te voorkomen, wordt ook de fundering vervangen.

Minderhinder-maatregelen: omleiding richting Vlijtingen, snelheidsbeperking, eenrichtingsverkeer, plaatselijk parkeerverbod

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Verkeer van Vlijtingen naar Kleine-Spouwen blijft mogelijk aan een vertraagde snelheid van 50 km/uur. Doorgaand verkeer van Kleine-Spouwen naar Vlijtingen, alsook fietsverkeer in deze richting, volgt een omleidingsroute via de Papestraat en Munieckstraat. 

Op de omleidingsroute wordt eenrichtingsverkeer ingesteld. Vanuit de Riemsterweg kan men dus niet de Munieckstraat indraaien. In de Munieckstraat, tussen de kruising met de Papestraat en Riemsterweg, wordt tijdelijk een parkeerverbod ingevoerd. 

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongepaste weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.