Overslaan en naar de inhoud gaan

Phishingmails in naam van Agentschap Wegen en Verkeer

Op dit ogenblik zijn er phishingmails in omloop die zogezegd uit naam van Agentschap Wegen en Verkeer verstuurd worden. Omdat deze mails de officiĆ«le mails van Agentschap Wegen en Verkeer goed nabootsen, zijn ze heel misleidend. Klik niet op de links in de mail en geef zeker geen persoonlijke gegevens door. 

Het gaat onder andere om de mail met onderwerp: een nieuw dossier in uw dossierbox van Agentschap Wegen en Verkeer. U wordt gevraagd om aan te loggen op een website, met federale authenticatiemiddelen waaronder ITSME. Vervolgens om op deze website uw bankrekeningnummer in te geven. Klik niet op de links in die mail, gebruik en geef geen gegevens door, ook niet de authenticatie via ITSME.  En geef in geen enkel geval uw bankrekening door.

Hoe weet u dat het over een phishingmail gaat?

Check het emailadres. Agentschap Wegen en Verkeer hanteert of mow.vlaanderen.be of vlaanderen.be. Let goed op spelfouten en afwijkingen in deze mailadressen.

Wat kan u doen? 

  • Meld deze phishing mail aan het Centrum voor Cybersecurity (CCB) door hem door te sturen naar verdacht@safeonweb.be.
  • Het Centrum voor Cybersecurity (CCB) biedt ook een overzicht aan van de actuele situatie, somt enkele tips op om frauduleuze e-mails te leren herkennen en stelt een test voor om uw waakzaamheid te controleren bij verdachte berichten.
  • CCB biedt ook een Safeonweb App aan. Deze applicatie waarschuwt voor cyberdreigingen en online oplichting.

Tips vind u bij

Vlaanderen.be: Phishing
Safe on web: Valse mails herkennen
 

Phishingmails in naam van Agentschap Wegen en Verkeer