Overslaan en naar de inhoud gaan

Parallelweg van Peter Benoitstraat (N36) in Anzegem wordt eenrichtingsstraat voor veiligere schoolomgeving

Parallelweg van Peter Benoitstraat (N36) in Anzegem wordt eenrichtingsstraat voor veiligere schoolomgeving

Op maandag 19 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de parallelweg aan de Peter Benoitstraat (N36) in Anzegem. De parallelweg wordt onder meer aangelegd als eenrichtingsweg. De werken nemen naar verwachting één week in beslag. Voor fietsverkeer is een omleiding voorzien en voor gemotoriseerd verkeer komt er een tijdelijk stoplicht tijdens de werken. 

Drukke parallelweg bij de school

Vandaag is de parallelweg van de Peter Benoitstraat een drukke weg door veel verkeer van en naar de basisschool. Door het dubbelrichtingsverkeer op de parallelweg en de minder overzichtelijke situatie bij het uitrijden van de parallelweg, kunnen er onveilige situaties ontstaan voor onder meer passerende fietsers. 


Veiligere verkeerssituatie
De parallelweg ter hoogte van de school wordt aangelegd als eenrichtingsweg, in de richting van de school. Daarnaast wordt de parkeerstrook opgeheven. Op die manier ontstaat er een veiligere en overzichtelijker situatie voor wegrijdend verkeer en passerende fietsers. Het fietspad richting het centrum van Anzegem wordt veiliger en comfortabeler gemaakt. Zo wordt de fietsstrook breder en er komt een ‘schrikstrook’. Zo wordt er een brede strook gemarkeerd tussen de fietsstrook en het fietspad, die de scheiding duidelijk afbakent. Ook wordt het asfalt opnieuw aangelegd.


Tijdelijke hinder voor doorgaand verkeer
Tijdens de werken zal er hinder zijn voor doorgaand verkeer. Voetgangers kunnen tijdens de werken de werfzone passeren. Fietsers rijden om via de Otegemstraat, Driesstraat, Nieuwstraat, Kerkdreef en Vichteplaats. De werken hebben geen invloed op het openbaar vervoer en gemotoriseerd verkeer maakt gebruik van tijdelijke verkeerslichten op de Peter Benoitstraat, waarbij beurtelings verkeer mogelijk is.


Alle actuele informatie vindt u op wegenenverkeer.be/anzegem.