Overslaan en naar de inhoud gaan

Oversteekplaats op Wuustwezelseweg (N144) in Loenhout wordt veiliger

Oversteekplaats op Wuustwezelseweg (N144) in Loenhout wordt veiliger

Vanaf maandag 17 oktober voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan de oversteekplaats op het kruispunt van de Wuustwezelseweg (N144) met de Donkweg in Loenhout (Wuustwezel). Er gebeuren enkele aanpassingen om de oversteekplaats veiliger en comfortabeler te maken voor fietsers en voetgangers. De werken zullen twee weken duren. Gemotoriseerd verkeer op de Wuustwezelseweg blijft tijdens de werken beurtelings mogelijk over één rijstrook. Met deze ingreep wordt opnieuw een schoolrouteknelpunt aangepakt. 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “Met deze ingreep maken we alweer een schoolroute veiliger. Ter hoogte van de huidige fietsoversteekplaats voorziet AWV meer opstelruimte voor fietsers om veilig te kunnen wachten om de rijweg over te steken. Daarnaast krijgt de oversteekplaats ook punctuele verlichting zodat overstekende fietsers en voetgangers beter zichtbaar zijn in het donker. Ter hoogte van het kruispunt met de Donkweg worden de fietspaden plaatselijk mee vernieuwd. De aanpassingen zullen de verkeersveiligheid en het comfort bevorderen.”

Beperkte hinder

De werken starten vanaf maandag 17 oktober en duren twee weken. Tijdens deze periode blijft gemotoriseerd verkeer op de Wuustwezelseweg steeds mogelijk in beide richtingen. Ter hoogte van de werfzone wordt het verkeer beurtelings over één rijstrook geleid met behulp van tijdelijke verkeerslichten. De fietspaden zijn onderbroken ter hoogte van de werfzone. Fietsers volgen plaatselijk een omleiding via Donkweg en Braken. Tijdens de eerste week, van 17 tot en met 21 oktober, is de Donkweg afgesloten van het kruispunt voor gemotoriseerd verkeer.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/wuustwezel.