Overslaan en naar de inhoud gaan

Opruiming historisch stort met asbest aan Bilzersteenweg (N730) in Tongeren

Opruiming historisch stort met asbest aan Bilzersteenweg (N730) in Tongeren

Tijdens recente werken aan de Bilzersteenweg in Tongeren werd een historisch stort met hechtgebonden asbestmaterialen aangetroffen in de bermen van de oude spoorwegbedding van het fruitspoor. De afgeschermde zone wordt vanaf maandag 5 september opgeruimd door een gespecialiseerde firma. Tijdens de opruimwerkzaamheden is er geen gevaar voor de omgeving. De werken duren een 2-tal weken en hinderen de werken aan de fietstunnel niet. 

Voorzorgsmaatregelen opruiming asbest

De aannemer zal de nodige maatregelen nemen om de veiligheid en gezondheid van de omgeving te waarborgen.

Er wordt een graafmachine met overdrukcabine ingezet en de werfzone wordt regelmatig verneveld om eventueel stof te laten neerslaan. De vrachtwagens die instaan voor de afvoer van de asbestmaterialen worden afgedekt met een zeil. In de werfzone draagt het personeel steeds de nodige beschermpakken en FFP3-maskers. 

'S avonds en in het weekend, wanneer er niet gewerkt wordt, zal de zone afgesloten blijven. 

Minder-hindermaatregelen: parkeerstrook ingenomen

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Gemotoriseerd verkeer op de Bilzersteenweg blijft in beide richtingen mogelijk. De parkeerstrook nabij de werfzone wordt ingenomen voor vrachtwagens, containers en andere materialen die nodig zijn voor de opruimwerken. 
 
De fietsomleiding van de Fruitspoorroute blijft wel gelden omwille van de werken aan de fietstunnel.