Overslaan en naar de inhoud gaan

Opknapbeurt wegdek Leuvensesteenweg (N26) tussen Bieststraat en Guido Gezellestraat vanaf 30 augustus in Boortmeerbeek

Opknapbeurt wegdek Leuvensesteenweg (N26) tussen Bieststraat en Guido Gezellestraat vanaf 30 augustus in Boortmeerbeek

Het Agentschap Wegen en Verkeer start vanaf 30 augustus met werken op de Leuvensesteenweg (N26) in Boortmeerbeek. Tussen het kruispunt met de Bieststraat en de Guido Gezellestraat krijgt het wegdek over een afstand van ongeveer 300 meter een opknapbeurt. Doorgaand verkeer tussen Leuven en Mechelen kan steeds doorrijden, maar zal ter hoogte van de werfzone beurtelings verlopen. Als het weer meezit, duren de werken ongeveer anderhalve maand.  

Drie nieuwe asfaltlagen

Ter hoogte van DSP Food krijgt het wegdek van de Leuvensesteenweg een opknapbeurt. De oude, versleten betonplaten worden eerst verwijderd en ook de volledige fundering van het wegdek wordt uitgebroken. In de plaats komen er in totaal drie nieuwe asfaltlagen die het weer aangenaam moeten maken om over de Leuvensesteenweg te rijden. De werken starten op 30 augustus en duren volgens de huidige planning - en onder voorbehoud van slecht weer of wijzigingen in de planning - tot midden oktober. 

Beurtelings verkeer langs werfzone

Verkeer tussen Leuven en Mechelen zal tijdens de werken beurtelings de werfzone moeten passeren. Wegen en Verkeer verwacht dan ook extra vertragingen in beide rijrichtingen. Voor fietsers en voetgangers is er beperkte hinder. Voetgangers kunnen steeds gebruik maken van het voetpad aan de overkant van de weg, terwijl fietsers een korte omleiding via het kanaal moeten volgen.