Overslaan en naar de inhoud gaan

Opfrisbeurt in drie nachten voor Diestsesteenweg met kruispunt ‘Blauwput’ vanaf maandag 17 juni

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt tussen maandagavond (20u) 17 juni en zaterdagochtend 22 juni (6u) het wegdek van de Diestsesteenweg. Over een lengte van 100 meter, aan de kruispunten met de Martelarenlaan, Leuvensestraat en IJzerenwegstraat krijgt de gewestweg een nieuwe laag asfalt. Stad Leuven laat gelijktijdig de riooldeksels in de rijweg aanpassen. De werkzaamheden zijn 's avonds en 's nachts tussen 20u en 6u, zodat het kruispunt overdag bereikbaar blijft. Fietsers en voetgangers kunnen langs de werfzone door. Voor doorgaand en lokaal verkeer gelden korte omleidingen.

Drie nachten omleiding, kruispunt overdag open met beperkte hinder

Op maandagavond 17 juni (20u) tot dinsdagochtend 18 juni (6u) wordt de bovenste asfaltlaag gefreesd en worden de riooldeksels aangepast. Het kruispunt is dan volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. 

Van dinsdagochtend 18 juni tot donderdagavond 20 juni zijn er geen werkzaamheden, maar het kruispunt blijft open met signalisatie rond de nieuwe riooldeksels die uitharden. 

Op donderdagavond 20 juni (20u) tot vrijdagochtend 21 juni (6u) wordt een nieuwe asfaltlaag en wegmarkeringen aangebracht. Vanaf vrijdagavond 21 juni (20u) tot zaterdagochtend 22 juni (6u) worden nieuwe detectielussen voor de verkeerslichten geïnstalleerd. Het kruispunt is dan opnieuw afgesloten voor verkeer. 

Tijdens de werken geldt een parkeerverbod in de werfzone. Omwonenden wordt aangeraden hun voertuigen buiten de werfzone te parkeren Voetgangers en fietsers kunnen het voetpad en fietspad blijven gebruiken, maar respecteren de signalisatie en steken pas na de werfzone over. Zo verlopen de werken vlot en veilig voor iedereen. 

Doorgaand en lokaal verkeer volgt vanuit centrum Leuven een omleiding in beide richtingen via de Vuurkruisenlaan, Joanna-Maria-Artoisplein, Diestsevest, Tiensevest, Tiensesteenweg en Spoordijk om de Martelarenlaan te bereiken. Vanuit de Diestsesteenweg in Kessel-Lo is het omrijden via de Elf Novemberlaan, Gemeentestraat, Baron August de Becker Remyplein en Leuvensestraat. Het kruispunt met de Leuvensestraat en de IJzerenwegstraat blijft altijd open voor verkeer. 

De dienstregeling van De Lijn kan hinder ondervinden. Reizigers raadplegen best voor vertrek delijn.be/routeplanner, de app van De Lijn of contacteren De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut) voor actuele informatie. 

> Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/leuven