Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zaterdag 13 april asfalteringswerken op Brugsesteenweg (N50) in Kuurne en Harelbeke

Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag op de Brugsesteenweg (N50) in de rijrichting Ingelmunster op grondgebied Kuurne en Hulste (Harelbeke). De werken beperken zich tot 1 dag. 

Nieuwe toplaag in asfalt

De werfzone op de Brugsesteenweg (N50) bevindt zich in de rijrichting Ingelmunster tussen de Rijksweg (N36) en de verkeerslichten ter hoogte van de Brugsestraat/Lendeledestraat. De toplaag in asfalt van zowel het fietspad als de rijweg is in slechte staat en wordt over een afstand van ongeveer 500 meter afgefreesd en vernieuwd. 

Hinder beperkt tot 1 dag

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken werkt de aannemer op een zaterdag in de paasvakantie. De werken starten zaterdagvoormiddag op en zullen tegen de avond voorbij zijn. Verkeer in de rijrichting Kuurne blijft mogelijk, zowel voor fietsers als gemotoriseerd verkeer. Alle verkeer richting Ingelmunster volgt een omleiding via de Rijksweg (N36) en de Hulstestraat /Lendeledestraat. Er zal tijdelijk eenrichtingsverkeer gelden in de Hulstestraat/Lendeledestraat zodat fietsers veilig dezelfde omleidingsweg kunnen volgen. 

Indien de weersomstandigheden te slecht zijn, worden de werken uitgesteld naar een latere datum.