Overslaan en naar de inhoud gaan

Oostmalsebaan in Wechelderzande vanaf 2 augustus maand lang onderbroken

Oostmalsebaan in Wechelderzande vanaf 2 augustus maand lang onderbroken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt van 2 augustus tot 31 augustus op de Oostmalsebaan (N153) in Wechelderzande, Lille. Ter hoogte van de aansluiting van Stepke en Bergpad wordt een verhoogde inrichting aangelegd met een nieuwe oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Deze aanpassingswerken hebben één doel: meer veiligheid voor (schoolgaande) fietsers. Gedurende de werken is het kruispunt afgesloten voor alle verkeer. Voor gemotoriseerd verkeer tussen Oostmalle en Lille geldt in beide richtingen een omleiding via de E34 afrit Zoersel (20) en de N14. 

Voor een betere veiligheid wordt de huidige oversteek op de Oostmalsebaan vervangen door een nieuwe fiets- en voetgangersoversteek aan het kruispunt met Stepke en Bergpad. De twee zijstraten zijn inmiddels ingericht als fietsstraat, waardoor de oversteek daar op een meer logische plaats ligt.

Omleiding in beide richtingen voor alle verkeer

Om de werken veilig uit te voeren, wordt de Oostmalsebaan een maand volledig afgesloten. Voor gemotoriseerd verkeer tussen Oostmalle en Lille geldt in beide richtingen een omleiding via de E34 afrit Zoersel (20) en N14. Fietsers moeten afstappen ter hoogte van de werfzone en te voet langs de werken passeren, of omrijden via de achterliggende straten.

Meer informatie

Check de website van AWV (www.wegenenverkeer.be/lille) voor een uitgebreide projectomschrijving en meer informatie over het verloop van de werken.