Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook een nieuw Hoppinpunt voor Bertem: werken vanaf 1 augustus

Ook een nieuw Hoppinpunt voor Bertem: werken vanaf 1 augustus

Het Agentschap Wegen en Verkeer richt vanaf 1 augustus 2023 de bushalte Leefdaal Oud Station in Bertem in als ‘Hoppinpunt’. Langs de Tervuursesteenweg (N3) wordt niet enkel de bushalte zelf aangepakt, maar voorziet Wegen en Verkeer ook ruimte om later makkelijker over te stappen van het openbaar vervoer naar deelfietsen of -wagens en omgekeerd. De werken duren ruim 5 weken en zijn afgerond tegen 8 september 2023.

Meer info over de Hoppinpunten in Vlaams-Brabant

Minister Peeters: “De filosofie achter Hoppin is eenvoudig: het merk is herkenbaar, uitnodigend, springt in het oog en bundelt alle beschikbare mobiliteitsoplossingen onder één noemer. Hoppinpunten brengen zo veel mogelijk vervoersmiddelen samen op dezelfde locatie. Zo zal je bijvoorbeeld met de auto of fiets naar de bushalte rijden en na de busrit de laatste kilometer(s) afleggen met een fiets. Hoppinpunten worden de ideale knooppunten om van het ene op het andere vervoersmiddel over te stappen”. 

Verhoogd perron in beide richtingen

“Om ervoor te zorgen dat iedereen comfortabel het openbaar vervoer kan nemen, wordt het perron van Leefdaal Oud Station in beide richtingen verhoogd. Ook het fietspad achter de bushaltes wordt mee verhoogd en opnieuw aangelegd”, aldus minister Peeters. “Naast die aanpassingen komen er ook nieuwe fietsbeugels en duidt Wegen en Verkeer een gehandicaptenplaats aan op de parking achter de bushalte richting Leuven.” Het nieuwe Hoppinpunt is te herkennen aan de typische paarse Hoppinzuil die ook op de parking terug te vinden is. Wegen en Verkeer voorziet bovendien voldoende ruimte voor de verdere uitrol van het Hoppinpunt. Denk daarbij aan ruimte voor onder andere deelfietsen, -auto’s en een laadpaal. 

> Meer info over de werken

Onderhoudswerken aan andere halte op Tervuursesteenweg

Nog op de Tervuursesteenweg krijgt de haltehaven van ‘Leefdaal Kasteel’ richting Leuven een opfrisbeurt. De klinkers die er vandaag liggen zijn verzakt, waardoor het voor bussen van De Lijn niet comfortabel is om halt te houden. Van 21 tot 24 augustus vervangt Wegen en Verkeer daarom de oude klinkers door een nieuwe betonverharding.

> Meer info over de werken

Over basisbereikbaarheid en Hoppin

Basisbereikbaarheid, Hoppin gedoopt in de communicatie naar het brede publiek, is de nieuwe mobiliteitsvisie voor Vlaanderen. Met Hoppin zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer voor iedereen. Combimobiliteit staat daarin centraal: het combineren van verschillende vervoermiddelen om vlot een bestemming te bereiken. Vraag en aanbod worden daarvoor op elkaar afgestemd en alle oplossingen voor het openbaar vervoer worden gebundeld onder één herkenbare naam, Hoppin. De trein, tram en bus blijven vaste waarden. Op drukke lijnen zetten we snellere en frequentere bus- en tramverbindingen in. Op minder drukke lijnen organiseren we het aanbod anders en komt er flexvervoer waarbij je vooraf een rit boekt.  Ook deelsystemen vormen een aanvulling op de bus- en tramverbindingen van De Lijn. Met een deelfiets- of wagen leg je vlot het eerste of laatste deel van je traject af. Er wordt ook rekening gehouden met het fiets- en wegennetwerk zodat je makkelijk je eigen fiets of wagen kan combineren met het openbaar vervoer.

Meer info over Hoppin: www.hoppin.be.