Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken voor op- en afrit A8 aan Hondzochtsesteenweg

Onderhoudswerken voor op- en afrit A8 aan Hondzochtsesteenweg

Vanaf woensdag 26 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit op het op-en afrittencomplex (nr.23) van de A8 in Halle. Ter hoogte van de Hondzochtsesteenweg wordt de oprit richting Rijsel en de afrit komende van Rijsel aangepakt. Om de hinder te beperken worden de werken gelijktijdig uitgevoerd. Volgens de huidige planning duren de werken tot vrijdag 28 juni. 

Gelijktijdig werken op op- en afrit

In fase 1 vernieuwt Wegen en Verkeer de waterafvoersystemen aan het begin van de oprit richting Rijsel. Daarnaast wordt de stukgereden betonnen kantstrook vernieuwd en verbreed. Tijdens fase 2 wordt de toplaag asfalt van de afrit komende van Rijsel vernieuwd. Daarna wordt ook daar de stukgereden betonnen kantstrook - aan het einde van de afrit - vernieuwd en verbreed. 

Veilige doorgang voor fietsers, omleidingen voor (vracht)wagens

Fietsers krijgen zowel tijdens fase 1 als fase 2 een veilige doorgang op de Edingensesteenweg (N7). Afhankelijk van de bestemming volgen (vracht)wagens een omleiding via het op- en afrittencomplex Halle (nr. 22), de Edingsesteenweg en de rotonde aan de Zinkstraat. 

> Bekijk de omleidingen