Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken Rijkevorsel en Merksplas in augustus

Onderhoudswerken Rijkevorsel en Merksplas in augustus

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant in augustus verschillende onderhoudswerken in Rijkevorsel en Merksplas. Op woensdag 18 en donderdag 19 augustus wordt de Hoogstraatsesteenweg (N14) in Rijkevorsel vernieuwd. Op maandag 23 augustus starten de onderhoudswerken op de Pastorijstraat (N124) in Merksplas en op woensdag 25 augustus op de Oostmalsesteenweg (N14) in Rijkevorsel. Het wegdek krijgt telkens een nieuwe asfaltlaag en de riooldeksels worden hersteld of waar nodig vervangen. De werken verbeteren het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers.

Hoogstraatsesteenweg onderbroken op 18 en 19 augustus

Voor de asfalteringswerken wordt de Hoogstraatsesteenweg afgezet op woensdag 18 en donderdag 19 augustus. Vanaf de ovonde tot aan de zijstraat Koekhoven is er gedurende twee dagen geen gemotoriseerd verkeer mogelijk. De Bavelstraat aan de ovonde blijft tijdens de werken wel bereikbaar. Er wordt een omleiding via de Sint-Lenaartsesteenweg in beide richtingen voorzien.

Doorgaand verkeer in Merksplas omgeleid

In Merksplas wordt het wegdek tussen het kruispunt met de Kerkstraat tot en met het kruispunt met de Wijntuinstraat en de J. Mertensstraat vernieuwd. De werken starten op maandag 23 augustus en worden - als het weer gunstig is - op vrijdag 27 augustus afgerond. Voor dit wegonderhoud wordt de Pastorijstraat (N124) inclusief het kruispunt met de Wijntuinstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer moet een omleiding volgen in beide richtingen via Wortel, Hoogstraten en Rijkevorsel. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone steeds passeren. Ook het kruispunt met de Kerkstraat (N132) blijft open tijdens de volledige duur van de werken.

Huidige omleiding in Rijkevorsel blijft gelden

Ook op een ander gedeelte van de N14 in Rijkevorsel wordt het wegdek vernieuwd, namelijk op de Oostmalsesteenweg. Daar starten de werken op woensdag 25 augustus en duren bij goede weersomstandigheden tot en met 31 augustus. Omdat deze asfaltvernieuwing gebeurt binnen de werken aan brug 8 over het Kempisch Kanaal blijft de huidige omleiding voor doorgaand verkeer in Rijkevorsel gelden. Fiets- en voetpaden zijn ook steeds bereikbaar langs de werfzone.

Weersgevoelig

Opgelet, asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele informatie is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/merksplas en www.wegenenverkeer.be/rijkevorsel.