Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken op N31 Expresweg in Brugge

Onderhoudswerken op N31 Expresweg in Brugge

Wegen en Verkeer voert in 2021 een grondig onderhoud uit van de Expresweg (N31) in Brugge. In verschillende fases wordt het wegdek vernieuwd en worden twee bruggen gerenoveerd. Het verkeer op de Expresweg kan vanaf 1 maart tijdens de werken in beide richtingen doorrijden op 1 rijstrook, maar moet wel rekening houden met vertragingen. Volgens de huidige planning duren de werken tot het najaar van 2021.

Wegdek wordt volledig vernieuwd

De Expresweg is toe aan een grondige opknapbeurt. In de loop van 2021 werkt Wegen en Verkeer er op verschillende locaties. In een eerste fase wordt er gewerkt op de weghelft richting kust, tussen de brug over Waggelwater en de Blankenbergse Steenweg (N371). Het volledige wegdek in deze zone wordt vernieuwd. Zodra de ene helft klaar is, starten de werken op de andere weghelft.
In het najaar wordt ook gewerkt ter hoogte van de Koningin Astridlaan. Een concrete timing voor deze fase is er nog niet. 

Eerst voorbereidende werken

Voorafgaand aan de onderhoudswerken worden eerst lokale putten hersteld op de N31 zodat tijdens de werken het verkeer zonder problemen over het wegdek kan rijden. Die herstellingswerken zijn voorzien gedurende 2 nachten: vanaf donderdagavond 25 februari tot vrijdagochtend 6u. en van vrijdagnacht 26 februari tot zaterdagochtend 6u. 

Ernstige hinder vanaf 1 maart
Vanaf maandag 1 maart start de aannemer met het klaarzetten van de doorsteken. Dat zijn de plekken waar het verkeer later over de middenberm naar de andere weghelft wordt geleid. Vanaf 1 maart is er dus ernstige hinder want het verkeer moet dan in beide richtingen over 1 rijstrook.
Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u ter hoogte van de doorsteken en 70 km/u op de rest van de N31. Tijdens de eerste fase (van maart tot mei) is er ook hinder aan enkele op- en afritten van de Expresweg richting kust. Zo wordt de oprit aan de Oostendse Steenweg (N9) afgesloten. De afrit aan de Oostendse Steenweg en de afrit aan de Blankenbergse Steenweg (N371) richting kust zijn afwisselend afgesloten, een van de twee blijft dus altijd open. Richting E40 kan het verkeer van alle op- en afritten gebruik maken.  

Onderhoudswerken op N31 Expresweg in Brugge

Vrachtverkeer richting haven Zeebrugge omgeleid
 
 De werken op de Expresweg hebben ook een impact op het vrachtverkeer naar de haven van Zeebrugge. Voor wie van de E40 richting Zeebrugge rijdt, wordt een omleiding voorzien via Aalter en Maldegem. 

Onderhoudswerken op N31 Expresweg in Brugge

Alle laatste informatie over de werken vindt u op www.wegenenverkeer.be/brugge