Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken op Leopoldstraat en Kerkstraat (N124) in Merksplas

Onderhoudswerken op Leopoldstraat en Kerkstraat (N124) in Merksplas

In het weekend van 22 tot en met 24 oktober 2021 krijgen de Leopoldstraat en de Kerkstraat (N124) in het centrum van Merksplas een nieuwe asfaltlaag. Het gaat over het wegdek tussen het kruispunt met de Pastoor Ceulemansstraat en de Pastorijstraat tot vlak voor de rotonde met de Steenweg op Turnhout. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat dus verder op het traject dat afgelopen zomer al werd vernieuwd. Deze vernieuwing verhoogt de verkeersveiligheid en het rijcomfort voor de weggebruiker.

Werfzone afgesloten voor verkeer

De werken starten op vrijdagavond 22 oktober om 21 uur en duren tot en met zondag 24 oktober. Gedurende die periode is de werfzone volledig afgesloten voor alle verkeer. Het kruispunt Kerkstraat (N132) en Pastorijstraat (N124) wordt afgesloten tijdens de werken. De rotonde aan Leest blijft wel bereikbaar. Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder. Zij kunnen de werfzone passeren over het voetpad of het fietspad. De straat oversteken is wel niet mogelijk tijdens de asfaltwerken.
 

Doorgaand verkeer omgeleid in beide richtingen

Doorgaand verkeer volgt een omleiding in beide richtingen via N124 - N14 - N12 - N132 en N124. Ook De Lijn moet haar dienstverlening aanpassen. Op www.delijn.be vindt u steeds de meest recente informatie terug.