Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken Meerdaalboslaan: einde voorzien op 16 september

Onderhoudswerken Meerdaalboslaan: einde voorzien op 16 september

Het Agentschap Wegen en Verkeer beëindigt op zaterdag 16 september de werken op de Meerdaalboslaan (N25) in Leuven. Sinds 7 augustus krijgt het wegdek er een grondige opknapbeurt tussen de spoorwegbrug en het op- en afrittencomplex van Haasrode (nr. 23). Die einddatum kan mogelijk nog opschuiven door de weersomstandigheden. Als het regent kan er immers niet geasfalteerd worden.

Laatste asfalteringswerken vanaf woensdag 13 september

Volgens de huidige planning zal de aannemer vanaf woensdag 13 september asfalteren op de weghelft waar in de normale toestand (zonder werken) het verkeer in de rijrichting van de E40/Oud-Heverlee rijdt. Die asfalteringswerken zijn weersafhankelijk: als het regent koelt het asfalt aan de buitenkant te snel af, waardoor er geen binding met de ondergrond kan gebeuren. Vandaar dat het mogelijk is dat de werken later beëindigd worden. Na de asfalteringswerken worden bovendien nog de nieuwe markeringen aangebracht en enkele laatste afwerkingen uitgevoerd. 

> Blijf op de hoogte via de website

Grondige opknapbeurt met betonherstellingen 

De werken op de Meerdaalboslaan hebben meer tijd in beslag genomen dan de meeste andere onderhoudswerken (bijv. de onderhoudswerken die Wegen en Verkeer op andere de Leuvense gewestwegen uitvoerde, o.a. op de Leuvense ring in de omgeving van de Tiensepoort). Dat komt door het feit dat er eerst herstellingen moesten gebeuren aan het bestaande, betonnen wegdek. Pas daarna kon de aannemer een scheurremmende tussenlaag en nieuwe laag asfalt aanleggen.