Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken liften Kennedyfietstunnel op dinsdag 27 september en 4 oktober

Onderhoudswerken liften Kennedyfietstunnel op dinsdag 27 september en 4 oktober

Op dinsdag 27 september en dinsdag 4 oktober voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan de liften in de Kennedyfietstunnel. Op 27 september wordt de lift op linkeroever onder handen genomen, op 4 oktober is de lift op rechteroever aan de beurt. Enkele liftonderdelen zijn aan vernieuwing toe en worden vervangen. De liften zullen telkens buiten dienst zijn tussen 09u00 en 16u00. De tunnel blijft steeds toegankelijk via de trappen.

Enkele onderdelen van de  codeermachine in de schachten van de liften zijn aan vernieuwing toe. Dat zijn toestellen die de positie van de lift in de liftschacht bepalen. Ze zorgen ervoor dat de lift de juiste snelheid aanhoudt tijdens de rit en tijdig afremt. De lagers van de codeermachines worden vervangen door een zwaarder type om slijtage te verminderen. 

AWV laat de onderhoudswerken op een andere dag uitvoeren dan het maandelijks onderhoud van de liften. Dat vindt elke derde dinsdag van de maand plaats. Door het op een andere dag te doen, kunnen de liften voor 9u00 en na 16u00 wel gebruikt worden. De werken vinden plaats op dinsdag om geen conflict te hebben met het wekelijks onderhoud van de roltrappen in de Sint-Annatunnel. Dat vindt elke donderdag plaats. 

De Kennedyfietstunnel blijft tijdens de onderhoudswerken toegankelijk via de trappen. Wie de Schelde op een andere manier wil oversteken, kan gebruikmaken van de Sint-Annatunnel of het Sint-Annaveer. Realtime informatie over de verschillende fietsverbindingen is beschikbaar op www.fietsverbindingenschelde.be.