Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken in centrum Diksmuide: IJzerlaan een week afgesloten voor het verkeer

Onderhoudswerken in centrum Diksmuide: IJzerlaan een week afgesloten voor het verkeer

Van maandag 9 augustus tot en met vrijdag 13 augustus voert Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan de IJzerlaan/Gasthuisstraat (N35) in Diksmuide. De rijbaan van de IJzerlaan tussen huisnummer 15 en de kruising met de Koning Albertstraat (N369) krijgt een nieuwe asfaltlaag. De werfzone wordt een volledige week afgesloten waardoor het auto- en fietsverkeer omleidingen moeten volgen. 

Nieuwe asfaltlaag over volledige rijbaan
Het wegdek van de IJzerlaan (N35) in Diksmuide is op verschillende plaatsen beschadigd. Wegen en Verkeer zal daarom de rijbaan van de IJzerlaan vanaf huisnummer 15 tot de kruising met de Koning Albertstraat (N369) (Gasthuisstraat huisnummer 1) voorzien van een nieuwe, comfortabele asfaltlaag. Tijdens de werken wordt de hele rijbaan onder handen genomen, inclusief het fietspad.

Auto’s volgen omleiding via E40/A18, fietsers via centrum 
De IJzerlaan wordt ter hoogte van de werfzone een week afgesloten voor het verkeer. Doorgaand verkeer kan daarom niet door centrum Diksmuide rijden. Het auto- en vrachtverkeer tussen Veurne, Ieper en Kortemark volgt een omleiding via de E40. Vanuit Veurne bereiken zij de E40 via de Diksmuidse Weg (N355), vanuit Kortemark via de Diksmuidestraat (N369). Fietsers kunnen via de Generaal Baron Jacquesstraat de werfzone passeren via het centrum van Diksmuide. Het kruispunt IJzerlaan - Koning Albertstraat blijft wel toegankelijk. Volgens de huidige planning starten de werken op maandag 9 augustus om 07u00 en eindigen ze op vrijdag 13 augustus om 17u00. De asfaltering kan enkel doorgaan bij goed weer, het kan dus zijn dat de planning nog wijzigt.

Alle informatie over de werken kan u nalezen op www.wegenenverkeer.be/diksmuide.

ONDERHOUDSWERKEN IN CENTRUM DIKSMUIDE: IJZERLAAN EEN WEEK AFGESLOTEN VOOR VERKEER

Omleiding voor auto's en vrachtverkeer

ONDERHOUDSWERKEN IN CENTRUM DIKSMUIDE: IJZERLAAN EEN WEEK AFGESLOTEN VOOR VERKEER

Omleiding voor fietsers