Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken aan Tervuursesteenweg: vanaf 2 juli omleiding naar Tervuren

Onderhoudswerken aan Tervuursesteenweg: vanaf 2 juli omleiding naar Tervuren

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf dinsdag 2 juli onderhoudswerken uit op de Tervuursesteenweg (N227) in Steenokkerzeel. Zowel het fiets- en voetpad als het wegdek krijgen een opknapbeurt tussen het kruispunt met de Haachtsesteenweg (N21) en Sinte Veerledreef. Tijdens de werken volgt het verkeer richting Tervuren een omleiding. De werken duren maximaal drie weken.

Omleiding via Vilvoordsesteenweg

Om de werken veilig uit te voeren, is de Tervuursesteenweg tussen de Vilvoordsesteenweg (N278) en de Haachtsesteenweg afgesloten in de richting van Tervuren. Het verkeer volgt de omleiding via de Vilvoordsesteenweg, Luchthavenlaan (N211) en Haachtsesteenweg. Wie richting het centrum van Perk wil rijden, kan de Tervuursesteenweg wel nog inrijden vanaf de Haachtsesteenweg. Voor het lokaal en lijnbussen blijft de weg open tot aan de Groenveldlaan. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone passeren aan de overkant van de werfzone. Fietsers kunnen daar tijdelijk in beide richtingen fietsen. De bussen van de Lijn kunnen hinder ondervinden, reizigers informeren zich best via de app van De Lijn of www.delijn.be/routeplanner. Als alles vlot verloopt, zijn de werken op 19 juli afgerond.

Fietspad in asfalt en onderhoud wegdek

Vandaag ligt langs de Tervuursesteenweg een voet- en fietspad in klinkers. Wegen en Verkeer breekt dit over een afstand van 120 meter op tussen het kruispunt met de Haachtsesteenweg en Sinte Veerledreef op en vervangt het door een comfortabel voet- en fietspad in beton. Aan het kruispunt wordt ook de bovenste laag asfalt van de rijweg vernieuwd. Het wegdek krijgt bovendien een grondige opknapbeurt richting Perk, waar 30 meter aan kapotte betonnen platen worden hersteld. 

> Actuele informatie