Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudssluitingen Margaretatunnel (B101) tijdens enkele nachten van 12 tot en met 24 juni

Onderhoudssluitingen Margaretatunnel (B101) tijdens enkele nachten van 12 tot en met 24 juni

Van 12 tot en met 24 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) tijdens enkele nachten werken uit in de Margaretatunnel (B101) in Mechelen. De aannemer zal regulier onderhoud uitvoeren en een uitzettingsvoeg herstellen. De werken starten in de tunnelkoker richting Brussel en vinden ‘s nachts plaats, telkens van maandag tot en met vrijdag, van 21.00 tot 05.00 uur. Tijdens de werken geldt per tunnelkoker de normale omleiding. 

In de zomer van 2022 stelde AWV schade vast aan de brandwerende bepleistering in de Margaretatunnel (B101). De oorzaak bleek een uitzettingsvoeg te zijn waarin een profiel ontbreekt. De aannemer zal die voeg nu herstellen. Er volgen ook nog enkele reguliere onderhoudssluitingen om de wanden te reinigen, de goten proper te maken, enzovoort. AWV maakt van de tunnelsluitingen ook gebruik om de pictogrammen te vervangen. Momenteel zijn dat nog stickers aangezien de definitieve en duurzame signalisatie nog niet geleverd was bij de opening van de tunnel. 

Uitsluitend nachtwerk, omleiding voorzien

De werken starten tijdens de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 juni, en duren tot en met zaterdagochtend 24 juni. De aannemer start in de koker richting Brussel, en zal in een tweede fase in de koker richting Antwerpen werken. De kokers worden niet tegelijk afgesloten. De exacte datum van de fasewissel is afhankelijk van de vorderingen tijdens de werken. Er wordt uitsluitend ‘s nachts gewerkt, van maandag tot en met vrijdag, telkens van 21.00 tot 05.00 uur. Zo beperkt AWV de verkeershinder maximaal. 

Tijdens de werken geldt een omleiding. Richting Brussel loopt die via de Zwartzustersvest (R12) – Edgard Tinellaan (R12) – N16 – op- en afrittencomplex Mechelen-Noord (9) van de E19. Richting Antwerpen rijdt het verkeer rond via op-en afrittencomplex Zemst (11) of Mechelen-Noord (9) van de E19. Voor verkeer onder 3,5 ton geldt een omleiding via de Brusselsesteenweg (N227) – R12.

Reguliere tunnelsluitingen lopen door

De reguliere onderhoudssluitingen in de Margaretatunnel blijven doorlopen. Op 21 juni is de koker richting Antwerpen afgesloten voor reiniging en op 22 juni de koker richting Brussel. De omleidingen blijven dezelfde. Een overzicht van de tunnelsluitingen is terug te vinden via www.verkeerscentrum.be/tunnelsluitingen.