Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud op fietspad langs Nieuwpoortse Steenweg in Gistel

Onderhoud op fietspad langs Nieuwpoortse Steenweg in Gistel

Op maandag 7 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met structurele onderhoudswerken op het fietspad langs de Nieuwpoortse Steenweg (N367) in Gistel. Nu wordt er gewerkt aan het fietspad met rijrichting Gistel-centrum.  Het fietspad aan de andere kant richting Zevekote komt later aan de beurt.  De werken zullen 3 weken in beslag nemen. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert in het structureel onderhoud van fietspaden. 
Het huidige fietspad langs de N367 ligt, vanaf de bebouwde kom, komende van Zevekote, tot aan de lichtengeregeld kruispunt met de N33, in rode betonstraatstenen. Deze zijn op verschillende locaties verzakt waardoor er water blijft staan. De betonstraatstenen worden vervangen door asfalt, die ook het rijcomfort ten goede komt.
Nu wordt het fietspad met rijrichting Gistel-centrum aangepakt. Het fietspad in de tegengestelde richting, richting Zevekote, wordt in een latere fase aangepakt.

De werken starten op maandag 7 juni en zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, drie weken duren. De werken worden uitgevoerd vanop de rijweg waarbij het doorgaand verkeer geregeld wordt met driekleurige werflichten. Fietsers moeten oversteken om hun weg te vervolgen richting Gistel-Centrum.
Over de volledige lengte geldt een parkeerverbod.
Om de werken vlot te doen verlopen zullen de toeritten naar percelen tijdens de werken niet toegankelijk zijn.

Update info is te vinden via www.wegenenverkeer.be/gistel