Overslaan en naar de inhoud gaan

Omvormen twee bushaltes op Geldenaaksevest (R23) in Leuven

Omvormen twee bushaltes op Geldenaaksevest (R23) in Leuven

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 26 oktober met het aanleggen van twee “uitstulpende bushaltes” op de Geldenaaksevest (R23) aan de bushaltes Tiensepoort en Parkpoort. Beide bushaltes krijgen een verhoogd perron waardoor reizigers maar ook rolstoelgebruikers comfortabeler kunnen in- en uitstappen. Vanaf 26 oktober wordt er gewerkt aan de bushalte Tiensepoort, vanaf 3 november werken we aan de bushalte Parkpoort. De werken aan elke halte duren drie weken. De Leuvense binnenring blijft tijdens de werken open, maar 1 van de 2 rijstroken zal ingenomen worden als werfzone. Door de inname van een rijstrook en door de opvolging van de werken zal er gedurende een maand hinder zijn op de Leuvense binnenring.

Updates www.wegenenverkeer.be/leuven

Aanleg twee nieuwe, verhoogde bushaltes

Het perron van beide bushaltes aan de Tiensepoort en Parkpoort worden verhoogd wat het in- en uitstappen voor reizigers en rolstoelgebruikers comfortabeler maakt. Voor blinden en slechtzienden worden blindegeleidetegels aangebracht. De bus zal in de toekomst op de rijweg stoppen. Het fietspad wordt aan beide haltes achter het busperron aangelegd zodat fietsers en reizigers niet in conflict komen. 

 

1 van 2 rijstroken op Leuvense binnenring wordt ingenomen

Vanaf 26 oktober wordt er gewerkt aan de bushalte Tiensepoort, vanaf 3 november aan de bushalte Parkpoort. De werken aan elke halte duren drie weken. Tijdens de werken blijft de Leuvense binnenring open, maar wordt 1 van de 2 rijstroken ingenomen om veilige te kunnen werken. Door de inname van een rijstrook op de ring en door de opeenvolging van beide werken zal er gedurende een maand hinder zijn op de Leuvense binnenring.

Fietscorridor op ingenomen rijstrook

Tijdens de werken aan beide bushaltes is het fietspad niet beschikbaar. Op de ingenomen rijstrook wordt een fietscorridor aangelegd naast de werfzone. Fietsers kunnen zich zo op de Geldenaaksevest verplaatsen.

Parkeerverbod voor een maand

De parkeerplaatsen die zich , vaak voor of na de bushalte bevinden, kunnen tijdens de werken niet gebruikt worden. Hier geldt dan ook l een parkeerverbod. Ook de fietsenstalling ter hoogte van de huidige bushalte Tiensepoort kan een drietal weken niet gebruikt worden. De Stad Leuven zorgt hier voor een parkeerverbod en volgt dit verbod op.