Overslaan en naar de inhoud gaan

Nutswerken langs Weldenstraat (N46) in Oudenaarde starten op 19 augustus

Nutswerken langs Weldenstraat (N46) in Oudenaarde starten op 19 augustus

N46 / OUDENAARDE

De herinrichting van de Weldenstraat (N46) in Oudenaarde neemt een volgende stap: de werken van de nutsmaatschappijen starten op 19 augustus. Tijdens de nutswerken is er lichte hinder voor het verkeer: fietsers volgen een omleiding en gemotoriseerd verkeer rijdt voorbij de werfzone via tijdelijke verkeerslichten. Na die nutswerken kan de eigenlijke herinrichting starten. Als alles vlot loopt, starten die werken begin februari 2025. Om de buurt te informeren over de werken en de verkeershinder, organiseren Wegen en Verkeer, stad Oudenaarde en gemeente Zwalm een infomarkt op dinsdagavond 27 augustus.

Nutswerken van start op 19 augustus

In mei begon de aannemer met de nodige voorbereidingen: er werden woningen gesloopt en de onteigende zones werden bouwrijp gemaakt. Nu, op 19 augustus, kunnen de nutsmaatschappijen starten met hun werken. Tot februari 2025 zullen zij de nutsleidingen voor onder andere elektriciteit, telefonie en internet verplaatsen en waar nodig vernieuwen.

Hinder tijdens de nutswerken

Tijdens de werken van de nutsmaatschappijen zal er lichte hinder zijn voor het verkeer op de Weldenstraat. Zo volgen fietsers in beide richtingen een omleiding via de Monseigneur Lambrechtstraat, Kouterstraat, Schuisplanklos, de fietsbrug over de Zwalmbeek, Schuisplankweg en de Schoolstraat. Ook reizigers van buslijnen 40 en 400 ondervinden hinder. Zij plannen hun route het best via delijn.be/routeplanner, de app van De Lijn of de affiches aan de bushaltes.

Ter hoogte van de werfzone zullen er tijdelijke verkeerslichten staan. Het gemotoriseerd verkeer in beide richtingen rijdt zo beurtelings voorbij de werfzone.

Infomarkt op dinsdag 27 augustus

Iets na de start van de nutswerken, organiseert Wegen en Verkeer ook een infomarkt in samenwerking met de gemeente Zwalm, de stad Oudenaarde en Aquafin. Die infomarkt vindt plaats op dinsdagavond 27 augustus in 't Schoolke in Welden, van 17 tot 20 uur. Buurtbewoners kunnen de infomarkt doorlopend bezoeken, zonder inschrijving, en komen er meer te weten over de geplande herinrichting: van ontwerp tot timing en fasering van de werken.

Herinrichting van Weldenstraat

De Weldenstraat wordt heringericht tussen de Monseigneur Lambrechtstraat en de rotonde in Nederzwalm. De fietspaden worden verhoogd en aanliggend aangelegd, waar het verkeer 50 km/u rijdt. Waar de maximumsnelheid voor gemotoriseerd verkeer 70 km/u bedraagt, komt er een groenstrook tussen de fietspaden en de rijweg. Aan het kruispunt met de Ronsen Heerweg komt er ook een fietsoversteekplaats. De bushaltes in de projectzone worden vernieuwd, met een verhoogd perron. De bushalte Nederzwalm Stationsstraat wordt als een Hoppinpunt ingericht. Onder de grond wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd en er worden ook twee bufferbekkens gebouwd, om de periodieke overstromingen en wateroverlast in de buurt tegen te gaan.

De werken op de Weldenstraat starten in februari 2025.

Meer weten?

Alle informatie leest u op wegenenverkeer.be/oudenaarde.