Overslaan en naar de inhoud gaan

Nutsmaatschappijen starten op 13 mei met werken op kruispunt Kezelberg (N32) en Ieperstraat (N32d) in Wevelgem en Moorslede

De herinrichting van het kruispunt van de Kezelberg (N32) met de Ieperstraat (N32d) in Wevelgem en Moorslede komt dichterbij: op maandag 13 mei starten de nutsmaatschappijen met hun werken. Deze werken duren tot midden juli. Tot dan is er beperkte hinder voor het verkeer op de Kezelberg: zij rijden beurtelings voorbij de werfzone. Verkeer uit de zijstraten moet omrijden tot het einde van de nutswerken. Als alles vlot verloopt, kan de herinrichting van het kruispunt zelf na het bouwverlof starten.

Nutswerken nu voorbereidingen klaar zijn

Begin dit jaar voerde het Agentschap Wegen en Verkeer voorbereidende sonderingswerken uit op het kruispunt van de Kezelberg met de Ieperstraat in Wevelgem. Met die werken werd de locatie van de nutsleidingen exact in kaart gebracht, zodat de nutswerken zelf vlotter konden verlopen.

Die nutswerken kunnen starten op maandag 13 mei. De nutsmaatschappijen zullen nutsleidingen verplaatsen en vernieuwen. Als alles vlot verloopt, zijn de werken klaar tegen midden juli.

Hinder tijdens nutswerken

Tijdens de nutswerken blijft doorgaand verkeer op de Kezelberg steeds mogelijk: het verkeer rijdt voorbij de werfzone via tijdelijke verkeerslichten. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u aan de werfzone. Tijdens het verlengd weekend van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei worden de tijdelijke verkeerslichten buiten werking gesteld.

Lokaal verkeer naar de Ieperstraat volgt een korte omleiding. Fietsers richting Moorslede én fietsers richting Menen rijden beurtelings voorbij de werf via de tijdelijke verkeerslichten.

Herinrichting later dit jaar

De herinrichting van het kruispunt van de Kezelberg met de Ieperstraat kan opstarten na het zomers bouwverlof.

Veiliger en vlotter verkeer

Het kruispunt van de Kezelberg met de Ieperstraat wordt veiliger ingericht voor fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer. Zo wordt het kruispunt overzichtelijker, met verkeerslichten, en middeneilanden. Alle fietspaden worden ook vernieuwd en de bushaltes in beide richtingen worden omgevormd tot toegankelijke bushaltes. Ondergronds wordt er gescheiden riolering aangelegd.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/wevelgem en wegenenverkeer.be/moorslede.