Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodherstellingen op N31 t.h.v. Legeweg in beide richtingen in Brugge

Noodherstellingen op N31 t.h.v. Legeweg in beide richtingen in Brugge

In het weekend van 21 tot 24 januari voert AWV noodherstellingen uit op de N31 Expresweg ter hoogte van de Legeweg in Brugge en dit in beide richtingen. Dit zal de nodige hinder met zich meebrengen.

Op de N31 Expresweg in Brugge zijn ter hoogte van de Legeweg putten ontstaan in het wegdek van de trage (rechter)rijstrook en dit in beide richtingen. Ze werden al herhaaldelijk opgevuld met gietasfalt maar er dringt zich een grondigere herstelling op. Daarom zal het betonnen wegdek plaatselijk opgebroken en hersteld worden. 

Vanaf vrijdagavond 20u tot zaterdagnamiddag 17u zal de N31 Expresweg in beide richtingen volledig afgesloten zijn ter hoogte van de tunnel van de Legeweg. Dit doen we om de veiligheid van de weggebruikers en ook die van de wegenarbeiders te garanderen. Het verkeer wordt omgeleid via de ventweg naast de N31 en dat in beide richtingen. Dat betekent dat het verkeer richting E403/E40 via het kruispunt van de Gistelse Steenweg moet passeren. 
Vanaf zaterdagnamiddag 17u tot maandagochtend 6u moet het beton uitharden maar dan kan het verkeer op 1 rijvak (de snelle (linker)rijstrook) doorrijden op de N31 in beide richtingen. 

Deze werken worden in het weekend uitgevoerd om de hinder zoveel mogelijk te beperken. 
Naast verkeershinder kan er ook geluidshinder zijn tijdens het opbreken van het betonnen wegdek (dus vrijdagavond en misschien ook tijdens de nacht). Het betonnen wegdek wordt immers losgeschoten met grote machines wat geluidshinder met zich meebrengt. 

Alle info is te lezen op wegenenverkeer.be/Brugge.