Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog twee weken zware hinder en dan zijn werken aan Dampoort zo goed als klaar: onderbroken voor auto en bus van 2 tot 15 april

Nog twee weken zware hinder en dan zijn werken aan Dampoort zo goed als klaar: onderbroken voor auto en bus van 2 tot 15 april

R40 / GENT

De werken aan de Dampoort gaan de laatste rechte lijn in. Tijdens de paasvakantie, van 2 tot 15 april, zal de laatste zware hinder voor het verkeer plaatsvinden. In deze periode is de Dampoort onderbroken voor autoverkeer en bussen van De Lijn van oost naar west en van west naar oost. Het gemotoriseerd verkeer ondervindt dus sterke hinder en rijdt om. Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder.

Dampoort onderbroken van 2 tot 15 april

Tijdens de paasvakantie werkt het Agentschap Wegen en Verkeer volop verder aan de Dampoort. Van dinsdag 2 april tot maandag 15 april wordt de oost-west as van de Dampoort volledig onderbroken, zodat de aannemer op het Oktrooiplein (R40) kan werken. Hierdoor zal er zware hinder zijn voor autoverkeer en de bussen van De Lijn.

Oost-west bewegingen twee weken lang niet mogelijk

Verkeer vanuit de Antwerpsesteenweg (N70a), de Land van Waaslaan (N70) en de Dendermondsesteenweg (N445) kan zich niet over de Dampoort verplaatsen naar Dok-Zuid (R40), de Kasteellaan (R40), de Dampoortstraat of de Schoolkaai. Ook de beweging in de andere richting, van west naar oost, is niet mogelijk.

Noord-zuid bewegingen wel mogelijk

Van 2 tot 15 april zijn de oost-west bewegingen dus onmogelijk voor autoverkeer en bussen van De Lijn. Noord-zuid bewegingen blijven wel nog mogelijk: zo kan verkeer zich steeds verplaatsen van Dok-Zuid naar de Kasteellaan (of omgekeerd) en kan het verkeer vanuit de Antwerpsesteenweg, Land van Waaslaan en Dendermondsesteenweg nog steeds naar de Koopvaardijlaan (N424) rijden.

Omleiding via R4, E17 en N9

Verkeer dat zich van oost naar west wil verplaatsen, volgt een omleiding via de R4 tot in Destelbergen, de E17 en de Brusselsesteenweg (N9).

Geen hinder voor fietsers en voetgangers

De werken brengen hinder met zich mee voor autoverkeer en bussen van De Lijn. Reizigers met de bus plannen hun reis het best via delijn.be/werken-dampoort. Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder. Zij kunnen de nieuwe fiets- en voetpaden rondom het Antwerpenplein al volop gebruiken. Fietsers tussen de Kasteellaan en de Dampoort verplaatsen zich wel via de fietsenstalling van het station Gent-Dampoort.

Handelszaken blijven bereikbaar

De handelszaken en bedrijven op en rond de Dampoort blijven tijdens de werken steeds bereikbaar. Met een affichecampagne, die eind februari gelanceerd werd, benadrukken de verschillende handelaars aan hun klanten dat zij van 2 tot 15 april steeds bereikbaar blijven, ook tijdens deze laatste periode met sterke hinder.

Afwerkingen na paasvakantie

Na de paasvakantie is de grootste hinder achter de rug. Daarna werkt de aannemer de laatste dingen nog af: het busstation op het Antwerpenplein, de verkeerseilanden, de fiets- en voetpaden en de wadi ten noorden van het busstation. Als het weer meezit en er geen onverwachte technische omstandigheden zijn, duren de werken aan Dampoort nog tot midden mei.