Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog tijdelijke verkeerslichten op drietaks kruispunt Steenweg met nieuwe brug Waardestraat

Nog tijdelijke verkeerslichten op drietaks kruispunt Steenweg met nieuwe brug Waardestraat

Vrijdagavond 1 april gaat de spoorwegbrug Waardestraat van Infrabel open voor alle verkeer en sluit ze aan op het kruispunt met de Steenweg (N2) dat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) momenteel vernieuwt. De brug wordt opgenomen binnen de tijdelijke verkeerslichtenregeling van de werken van AWV t.h.v. de Steenweg. Zo ontstaat er een drietaks kruispunt waarbij verkeer nog tot eind mei beurtelings over één rijstrook moet passeren. Dan is het kruispunt klaar, zoals voorzien volgens planning.

Sinds februari dit jaar vernieuwt AWV het kruispunt van de Steenweg met de Waardestraat in Diepenbeek. Die werken zijn eind deze week halfweg: de rijstrook richting Hasselt (zijde Aldi) en de aansluiting met de spoorwegbrug zijn dan klaar. Maandag 4 april start de aannemer aan de andere zijde van het kruispunt, of de rijstrook richting Diepenbeek. In die zone werkt de aannemer nog een tweetal maanden, tot eind mei.

Drietaks kruispunt met tijdelijke verkeerslichten tot eind mei

De fasewissel zorgt voor een wijziging van de verkeerssituatie op het kruispunt. Belangrijkste wijziging is de plaatsing van een extra verkeerslicht voor verkeer vanaf de spoorwegbrug van Infrabel, die wordt opengesteld voor alle verkeer.

De nieuwe verkeerssituatie start vrijdagavond 1 april. Er ontstaat een drietaks kruispunt met tijdelijke verkeerslichten, waarvan twee op de Steenweg, aan het begin en einde van de werf, en één aan de voet van de brug.

  • Fietsers tussen Hasselt en Diepenbeek fietsen via het nieuwe fietspad aan de bovenzijde (kant Aldi) van het kruispunt.
     
  • Verkeer via de Steenweg tussen Hasselt en Diepenbeek blijft mogelijk maar rijdt langs de werfzone over één rijstrook aan de kant van de Aldi.
     
  • De omleidingsweg van Infrabel stopt voorlopig ter hoogte van de nieuwe NMBS-parking aan de Stationsstraat. De doorgaande beweging zal nog steeds via de Steenweg door Diepenbeek-centrum verlopen.
     
  • De Russelbeekstraat blijft voorlopig afgesloten ter hoogte van de Steenweg, maar is bereikbaar via het kruispunt aan de Nierstraat.
     
  • De Peperstraat is definitief afgesloten ter hoogte van de spoorweg, als onderdeel van de afschaffing van de overwegen in Diepenbeek.
     
  • De toegang tot de Aldi via de tijdelijke weg langs de Peperstraat blijft in dienst. Verkeer dat de parking verlaat, moet wegrijden richting Hasselt.

Meer info via www.wegenenverkeer.be/diepenbeek