Overslaan en naar de inhoud gaan

Nikelaan Meerhout onderbroken in augustus

Nikelaan Meerhout onderbroken in augustus

Vanaf volgende week vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer gedurende een maand het wegdek van een gedeelte van de Nikelaan (N156) in Meerhout. Om de kwaliteit en het rijcomfort te verbeteren, wordt de oude betonbaan opgebroken en vervangen door een rijweg in asfalt. Tijdens de werken loopt er een omleiding voor doorgaand verkeer over de E313 via de complexen ’25 Ham’ en ’24 Geel-Oost’.

Zone van 300 meter wordt vernieuwd
De werfzone start waar er in 2019 werd gestopt, namelijk ter hoogte van poort F van de Nikesite. De zone loopt zo’n 300 meter verder tot voor de bocht tegenover de toegang van het bedrijf BCTN. Hier wordt de oude betonbaan opgebroken en vervangen door een rijweg in asfalt.

Omleiding in beide richtingen via E313 in augustus 2021
Als het weer geen roet in het eten gooit, wordt de vernieuwing uitgevoerd in augustus, vlak na het bouwverlof. Tijdens de werken wordt de werfzone volledig afgesloten voor verkeer. Hierdoor is de Nikelaan tijdelijk onderbroken. Vanuit Laakdal en Ham is de Nikelaan nog toegankelijk, maar loopt ze dood ter hoogte van de werfzone. Alle percelen die buiten de werfzone liggen, blijven dus steeds bereikbaar via één zijde van de Nikelaan. Er wordt een omleiding voor doorgaand verkeer voorzien over de E313 via de complexen ‘25 Ham’ en ‘24 Geel-Oost’. Onderstaand plan geeft de omleiding weer. Fietsverkeer kan via Langvoort blijven rijden.

WWW.WEGENENVERKEER.BE/NIKELAAN
NIKELAAN IN AUGUSTUS ONDERBROKEN DOOR VERNIEUWINGSWERKEN