Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe verkeerslichtenregeling aan inrit Technologiepark-Zwijnaarde

Nieuwe verkeerslichtenregeling aan inrit Technologiepark-Zwijnaarde

GENT

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal vanaf 25 november werken uitvoeren aan het kruispunt met de Grotesteenweg-Noord (N60) en de inrit van het Technologiepark-Zwijnaarde. Het agentschap zal nieuwe verkeerslichten plaatsen en de binnenbocht verbreden om het in-en uitrijden van bussen aan het Technologiepark veiliger te laten verlopen. Dat is nodig omdat De Lijn vanaf de invoering van het nieuwe vervoersplan op 6 januari het Technologiepark meer zal bedienen. De werken worden uitgevoerd tussen zaterdag 25 november en vrijdag 8 december en zullen de nodige verkeershinder veroorzaken.

Nieuw vervoersplan De Lijn
Vanaf 6 januari 2024 wordt het nieuwe vervoersplan van De Lijn ingevoerd. Een deel van dit plan is een nieuwe busroute die het Technologiepark-Zwijnaarde inrijdt. Voor afslaande bussen zijn overstekende fietsers echter moeilijk zichtbaar. Om dit op te lossen worden nieuwe verkeerslichten geplaatst aan de inrit van het Technologiepark zodat conflicten tussen fietsers en bussen vermeden worden en fietsers veilig kunnen passeren.

Bij de uitrit van het Technologiepark-Zwijnaarde wordt de binnenbocht verbreed zodat bussen bij hun zwaaibeweging niet in conflict komen met auto’s op het linker rijvak. 

In- en uitrit Technologiepark-Zwijnaarde afgesloten
Tijdens de volledige duur van de werken zal de in- en uitrit van het Technologiepark-Zwijnaarde afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Als alternatief worden de twee in- en uitritten in de Tramstraat opengesteld tijdens de werken. Fietsers kunnen steeds de werfzone passeren. Ook het Technologiepark in- en uitrijden voor fietsers blijft altijd mogelijk. Aan de ingang van het Technologiepark volgen fietsers een korte omleiding. Het gemotoriseerd verkeer op de ovonde rijdt de eerste week van de werken op één rijstrook in plaats van twee. Daarna gaat de normale verkeerssituatie weer in.

Toekomstplannen
Naast deze beperkte maar belangrijke ingreep hebben het agentschap en haar partners ook grotere plannen voor de mobiliteit rond het Technologiepark in Zwijnaarde. Het Technologiepark blijft immers groeien en dat zorgt voor meer verkeer. Omdat iedereen zich vlot en veilig moet kunnen verplaatsen van en naar het Technologiepark, onderzoeken Agentschap Wegen en Verkeer en partners hoe de campus beter ontsloten kan worden, zowel met de fiets, het openbaar vervoer als met de wagen. Deze plannen worden samen met de Stad Gent, de Universiteit Gent en De Lijn op 14 december voorgesteld op een infomarkt. Begin december krijgen alle inwoners van Zwijnaarde hiervoor een uitnodiging in de bus.

> Meer informatie vindt u op onze website.