Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe rotonde tussen Zuidlaan (N417) en Acaciastraat (N416) in Wetteren klaar

Nieuwe rotonde tussen Zuidlaan (N417) en Acaciastraat (N416) in Wetteren klaar

N417/N416 - WETTEREN

De omgeving van de Zuidlaan (N417) in Wetteren kan vanaf vrijdag 15 december weer opgelucht ademhalen, want na 1,5 jaar is er opnieuw dubbelrichtingsverkeer mogelijk tussen de Massemsesteenweg (N462) en de Acaciastraat. Het Agentschap Wegen en Verkeer verving het kruispunt tussen de Zuidlaan en Acaciastraat door een gloednieuwe rotonde, en legde veilige en comfortabele voet- en fietspaden aan zodat het verkeer er veiliger en vlotter verloopt. Deze nieuwe infrastructuur is nu klaar voor gebruik.

Belangrijke mijlpaal in heraanleg

Met de heraanleg van de Zuidlaan (N417) en de Acaciastraat (N416) bouwt Wegen en Verkeer sinds februari 2022 samen met haar partners aan een aangename en groene stadslaan. Volgende week vrijdag bereikt het project een nieuwe, belangrijke mijlpaal: de rotonde tussen de Zuidlaan en Acaciastraat is vanaf dan afgewerkt. Ook de fiets- en voetpaden op het traject zijn klaar. Dit alles betekent een flinke vooruitgang in het comfort en de veiligheid voor de  weggebruikers op de Zuidlaan.

Hinder mindert

De opening van de rotonde betekent dat er vanaf 15 december opnieuw tweerichtingsverkeer mogelijk is tussen de Massemsesteenweg (N462) en Acaciastraat. Ook het kruispunt met de Massemsesteenweg is dan volledig afgewerkt en open voor verkeer. De handelaars langs de Zuidlaan zijn vanaf dan dus weer bereikbaar vanuit Massemen, Smetlede en Serskamp.

“Met dit project geven we de Zuidlaan en Acacialaan in Wetteren een serieuze make-over. Dit voorjaar werden de fietspaden langs de Acacialaan al geopend, en ook de afwerking van de nieuwe rotonde is weer een serieuze stap vooruit richting een veilige verkeersafwikkeling”, aldus minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Zo’n ingrijpende werken gaan helaas onvermijdelijk gepaard met hinder voor de buurt. Ik ben dan ook erg blij dat de handelaars langs de Zuidlaan vanaf volgende vrijdag weer beter bereikbaar zijn. Vanaf dan zitten we in de laatste rechte lijn richting de afwerking van het volledige project.”

Lees verder onder de foto

Volledige heraanleg afgewerkt in voorjaar 2024

Ondertussen werkt Wegen en Verkeer verder aan de afwerking van de heraanleg. Met verhoogde fietspaden, vernieuwde perrons aan de bushaltes, nieuwe groene middenbermen, een gescheiden rioleringsstelsel en een nieuw wegdek in asfalt wordt de weg een stuk veiliger en comfortabeler voor iedere weggebruiker. De laatste fase van de werken vindt plaats tussen de nieuwe rotonde en het kruispunt Ijzeren brug (kant oneven huisnummers). Tot het voorjaar van 2024 is er hier nog enkelrichtingsverkeer richting Wetteren Centrum. In de andere richting is er een omleiding via de Noordlaan. Een volledig overzicht van de planning en alle verkeersmaatregelen is te vinden op de website: www.wegenenverkeer.be/wetteren.