Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe oversteekplaatsen aan kruispunten Zegelei en Eikendreef met Bredabaan (N1) in Brasschaat

Nieuwe oversteekplaatsen aan kruispunten Zegelei en Eikendreef met Bredabaan (N1) in Brasschaat

Vanaf maandag 5 december werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Brasschaat aan de oversteekplaatsen van de kruispunten Zegelei en Eikendreef met de Bredabaan (N1). Aan de Zegelei richt AWV een nieuwe oversteekplaats in en de oversteek aan de Eikendreef schuift op. De werken starten aan het kruispunt Zegelei en duren ongeveer een week. Daarna is het kruispunt Eikendreef aan de beurt. Met deze ingrepen verhoogt de verkeersveiligheid en de zichtbaarheid op en rond de kruispunten. De werken duren in totaal ongeveer drie weken. AWV maakt meteen van de gelegenheid gebruik om ook de bushaltes ter hoogte van de Eikendreef toegankelijker te maken.

Om de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers te verhogen, voert AWV enkele ingrepen uit aan twee oversteekplaatsen op de Bredabaan. Aan de Zegelei wordt een volledig nieuwe oversteekplaats ingericht ter hoogte van de parkeerstrook richting Wuustwezel. Daarvoor verdwijnt ongeveer drie meter parkeerplaats. De oversteek aan het kruispunt van de N1 met de Eikendreef schuift enkele meters op. Om de zichtbaarheid aan de oversteekplaats te verhogen, verplant AWV een zevental bomen die momenteel ter hoogte van het zebrapad staan. Ze worden enkele meters naar achter verplaatst, op een onthard stuk grond.

Toegankelijke bushaltes

AWV streeft ernaar zo veel mogelijk bushaltes in Vlaanderen toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom worden de haltes ter hoogte van de Eikendreef heringericht zodat onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Deze werken worden tegelijk uitgevoerd met de ingrepen aan de oversteekplaatsen. 

Beperkte hinder verwacht

De werken starten op 5 december aan de Zegelei en duren ongeveer een week. Daarna wordt het kruispunt met de Eikendreef onder handen genomen. In totaal duren de werken ongeveer drie weken. Tijdens de werkzaamheden kan het gemotoriseerd verkeer beurtelings doorrijden langs de werfzone via tijdelijke verkeerslichten. Fietsers en voetgangers kunnen te allen tijde de N1 passeren. 

Meer info

De werken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. De meest actuele info is steeds beschikbaar via de website www.wegenenverkeer.be/brasschaat.