Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe laag asfalt voor complex Boutersem, Tienen en Landen op snelweg E40

Nieuwe laag asfalt voor complex Boutersem, Tienen en Landen op snelweg E40

Wegen en Verkeer plant asfalteringswerken vanaf maandag 21 juni tot vrijdag 25 juni op drie locaties verdeeld tussen Boutersem, Tienen en Landen. De onderhoudswerken worden per complex in twee dagen overdag uitgevoerd. Voor de drie locaties wordt steeds een omleiding voorzien op het voorgaande of volgende op- en afrittencomplex. Asfalteringswerken zijn afhankelijk van de weersomstandigheden, mogelijke wijzigingen worden op onze website meegedeeld.

Bekijk de drie locaties op de E40

Werken overdag: complexen worden volledig of gedeeltelijk afgesloten
De aannemer zal de ene dag het asfalt wegfrezen en de dag erop het wegdek voorzien van een extra kleeflaag en nieuwe bovenste laag asfalt. Die kleeflaag zorgt ervoor dat er op de druk gebruikte op- en afritten minder snel opnieuw scheuren in de rijweg ontstaan. Als laatste worden ook markeringen aangebracht. Deze vernieuwingswerken zorgen voor meer comfort en veiligheid op de rijweg.

Complex Boutersem (nr. 24)  richting Luik: op- en afrit en rechtse rijstrook afgesloten voor alle verkeer
De aannemer vernieuwt vanaf maandag 21 juni tot en met dinsdag 22 juni de bovenste laag asfalt van de op- en afrit Boutersem richting Luik en de rechtse rijstrook op de snelweg E40.
Het verkeer voor de gesloten afrit van Boutersem wordt omgeleid via de volgende afrit van Tienen (nr. 25) en verkeer voor de gesloten oprit van Boutersem neemt de andere oprit aan hetzelfde complex richting Brussel en maakt een keerbeweging in Haasrode (nr. 23) om richting Luik te kunnen rijden.

Bekijk de lokale omleidingen voor de werken  aan complex Boutersem

Complex Landen (nr. 28) richting Brussel: oprit afgesloten voor alle verkeer
De aannemer vernieuwt vanaf dinsdag 22 juni tot en met woensdag 23 juni de bovenste laag asfalt van de oprit Landen richting Brussel op de E40. Het verkeer wordt omgeleid via de volgende afrit van Geer/Berloz (nr. 28a) om richting Brussel te kunnen rijden.

Bekijk de lokale omleidingen voor de werken  aan complex Landen

Complex Tienen (nr. 25)  richting Luik: op- en afritten afgesloten voor alle verkeer
De aannemer vernieuwt vanaf woensdag 23 juni tot en met donderdag 24 juni de bovenste laag asfalt van de afritten Tienen en Hoegaarden en de oprit richting Luik. Het verkeer voor de gesloten afritten van Tienen en Hoegaarden wordt omgeleid via de volgende afrit van Hélécine (nr. 26) en verkeer voor de gesloten oprit van Tienen neemt de andere oprit aan hetzelfde complex richting Brussel en maakt een keerbeweging aan het op- en afrittencomplex van Boutersem (nr. 24) om richting Luik te kunnen rijden.

Bekijk de lokale omleidingen voor de werken  aan complex Tienen