Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe laag asfalt voor 2 km fietspaden in beide richtingen op de Grote steenweg (N3) in Zoutleeuw

Nieuwe laag asfalt voor 2 km fietspaden in beide richtingen op de Grote steenweg (N3) in Zoutleeuw

“Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf maandag 28 juni de asfaltverharding op de fietspaden in beide richtingen op de Grote Steenweg (N3) in Zoutleeuw tussen de kruispunten met de Boomgaardstraat en de Nieuwe Neerlandensestraat. Over een afstand van ongeveer 2 kilometer zullen fietsers na de werken comfortabeler kunnen rijden”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Voor fietsers is er een afgebakende doorgang via de werfzone. Doorgaand verkeer rijd deels via versmalde rijstroken en ter hoogte van enkele middeneilanden via tijdelijke verkeerslichten op de Grote steenweg. Lokaal worden de zijstraten De Pen en de Broekstraat afgesloten. Er geldt vier dagen parkeerverbod over de hele werfzone tot en met donderdag 1 juli.

Blijven fietsen via een aparte fietscorridor in de werfzone
De oude en versleten “rode”  slemlaag wordt afgefreesd en vervangen door een comfortabele nieuwe laag in asfalt. Fietsers rijden 4 dagen afgebakend via een aparte fietscorridor op de rijweg langsheen de werfzone. Voetgangers kunnen ongehinderd hun weg verder zetten. Ook de bushaltes zullen nog bediend worden.

Het verkeer kan telkens in de richting waar er niet gewerkt wordt op 2 versmalde rijstroken doorrijden. Ter hoogte van een 2-tal middeneilanden wordt het verkeer beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Beide zijstraten die uitkomen op de Grote Steenweg (N3) binnen de werfzone worden afgesloten: de Pen en Broekstraat. Lokale omleidingen worden voorzien. Opgelet: de verkeerslichtenregeling van het kruispunt Nieuwe Neerlandensestraat en Zoutleeuwsesteenweg met de Grote steenweg wordt tijdelijk uit dienst gesteld.
 

Lokale hinder door ‘frees en asfalteringstrein’ 

Alle omwonenden hebben steeds toegang tot hun perceel. De toegang kan tijdelijk belemmerd zijn, wanneer de ‘frees- en asfalteringstrein’ - een aantal werkvoertuigen achter elkaar -  zich voortbeweegt over de werfzone. Na het asfalteren is het fietspad enkele uren niet overrijdbaar, omdat het asfalt moet afkoelen.  Er geldt in beide rijrichtingen 4 dagen parkeerverbod over de gehele werfzone.

Volg de werken online