Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Hoppinpunt langs Deinsesteenweg (N466) in Drongen

Nieuwe Hoppinpunt langs Deinsesteenweg (N466) in Drongen

N466 / GENT

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt een nieuw Hoppinpunt aan langs de Deinsesteenweg (N466) in Drongen. De bushaltes ‘Drongen Rotonde’, ter hoogte van de rotonde ‘Pietje Pek’, worden in beide richtingen toegankelijk gemaakt voor alle reizigers. Verkeer kan de werfzone passeren op één rijstrook in plaats van twee. De werken starten op 28 oktober en duren tot en met 20 december 2024.

Hoppinpunt

Er komt een nieuw Hoppinpunt langs de Deinsesteenweg (N466) in Drongen. De bushaltes ‘Drongen Rotonde’ krijgen in beide richtingen een verhoogd perron zodat iedereen vlot de bus kan op- en afstappen. Een Hoppinpunt is een vervoersknooppunt waar zoveel mogelijk vervoersmiddelen op dezelfde locatie aangeboden worden, zoals bijvoorbeeld bussen of deelfietsen. Het zijn de ideale knooppunten om van het ene op het andere vervoersmiddel over te stappen.

De werken starten op maandag 28 oktober en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 20 december.

Bushalte schuift op

De bushalte richting Gent blijft op dezelfde locatie. De bushalte richting Deinze schuift 100 meter op, in de richting van Gent. Het fietspad achter de halte zal in de toekomst een voetpad zijn. Fietsers gebruiken na de werken de Koninginnelaan als fietspad.

Omleidingen voor fietsers

Voetgangers richting Gent die de werfzone willen passeren volgen de omleiding via de Steenhuisdreef, voetgangers op de Mariakerksesteenweg kunnen de rotonde te voet in tegenovergestelde richting nemen. Fietsers volgen korte omleidingen naargelang hun bestemming. De Lijn voorziet tijdelijke bushaltes in de buurt van de werfzone. Meer informatie is te vinden op de site van De Lijn: https://www.delijn.be/nl/routeplanner/detail/

Het gemotoriseerd verkeer kan de werfzone passeren op één rijstrook in plaats van twee. De afslagstrook op de Deinsesteenweg (N466) naar de Koninginnelaan is tijdens de werken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Aansluitende werken stad Gent

Stad Gent voert aansluitend ook nog werken uit op de Koninginnelaan. Omdat fietsers na de werken via de Koninginnelaan rijden, werkt de stad aan een veilige fietsomgeving. De stad voert daarom nog markeringswerken uit nadat onze werken afgerond zijn. Meer info over de werken op de Koninginnelaan vindt u op de site van stad Gent: https://stad.gent/nl/mobiliteit-openbare-werken/nieuws-evenementen/enkelrichting-voor-gemotoriseerd-verkeer-de-koninginnelaan.