Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe geluidsschermen langs de Knokkebaan (N44) in Aalter: werken vanaf 27 mei

Nieuwe geluidsschermen langs de Knokkebaan (N44) in Aalter: werken vanaf 27 mei

N44 - AALTER

Het Agentschap Wegen en Verkeer en het lokaal bestuur van Aalter investeren in totaal 10 miljoen euro (inclusief BTW) in 3,2 km geluidsschermen langs de Knokkebaan (N44) in Aalter. De geluidsschermen zullen tussen de 3 en 6 meter hoog zijn, naargelang de noodzaak in de buurt. De werken gaan van start vanaf 27 mei 2024 en zullen midden november klaar zijn. Om overmatige verkeershinder te beperken wordt er gewerkt in drie fasen. Verkeer kan de werfzone passeren over een verminderd aantal rijstroken.

Minder geluidsoverlast

Er komen 3,2 km nieuwe geluidsschermen aan de Knokkebaan (N44) in Aalter. De schermen zullen zorgen voor een vermindering van de geluidsoverlast in de naburige wijken, wat de leefkwaliteit in de omgeving zal verbeteren. Vooral volgende straten plukken de vruchten van dit project: de Bierweg, de Brielstraat, de Europalaan, de Molenkouter, de Pontweg, de Fatimastraat, de Grote Veldakker, de Manewaarde en Ter Walle.

Werken vanaf 27 mei

De eerste fase van de werken start op 27 mei en duurt tot 11 juli. Tijdens deze periode wordt gewerkt aan de westzijde van de weg, in de richting van de snelweg E40. De werfzone start een 150-tal meter voorbij de brug over de spoorweg en Fatimastraat en loopt ongeveer tot het rondpunt boven de Europatunnel, aan de Brouwerijstraat.

Het verkeer wordt tijdens fase één naar de oostzijde van de weg geleid via doorsteken in de middenberm. Verkeer rijdt dus in beide richtingen over één rijstrook langs de werfzone aan de andere zijde van de middenberm. De afrit Brouwerijstraat is afgesloten komende van Maldegem. Het verkeer rijdt verder en keert aan de rotonde N44/N37.

Fase twee richting Maldegem

Tijdens fase twee, van 5 augustus tot 11 oktober, is de oostzijde richting Maldegem aan de beurt. De werfzone start aan het rondpunt boven de Europatunnel, aan de Brouwerijstraat en loopt ongeveer tot het kruispunt met de Knokkebaan (N44) en de Brugstraat.

Ook nu wordt het verkeer op de andere weghelft geplaatst op één rijstrook in iedere richting. Nu is de oprit  Brouwerijstraat afgesloten richting Maldegem. Het verkeer rijdt om via de rotonde N44/N37 om daar te keren.

Verlenging bestaande schermen

In de laatste fase, van 14 oktober tot 8 november, worden de bestaande geluidsschermen in de richting van Maldegem verlengd. De werfzone bevindt zich ten zuiden van het rondpunt boven de Europatunnel, aan de Brouwerijstraat. 

Tijdens deze periode wordt gewerkt met plaatselijke signalisatie, dus er zal enkel hinder zijn voor verkeer richting Maldegem. De afrit Brouwerijstraat komende van de E40 is afgesloten. Het verkeer rijdt verder en keert aan de rotonde N44/N37.

N44 Aalter