Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe fietspaden voor de Wingensesteenweg (N327) in Tielt

Nieuwe fietspaden voor de Wingensesteenweg (N327) in Tielt

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op dinsdag 16 augustus met werken op de Wingensesteenweg (N327) in Tielt, tussen het kruispunt met de Ringlaan en het einde van de huizenrij. “De fietspaden in klinkers worden vervangen door een nieuw fietspad in asfalt en ook de rijweg krijgt een opknapbeurt. Dit project kadert binnen het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De werken duren ongeveer twee weken. Zowel fietsers als auto’s moeten een omleiding volgen.

“Met onze MIA-projecten willen we vooral de fiets meer in de kijker zetten. Het is een nieuwe procedure waarbij we verkeersonveilige punten proactief en snel wegwerken, zonder ingewikkelde administratie”, zegt minister Peeters. “Dat is exact wat we hier doen in Tielt: we vervangen een fietspad in klinkers door een nieuw exemplaar in asfalt. Het vlakke oppervlak is veel aangenamer om over te fietsen. Zo zorgen we meteen voor meer fietscomfort.” 

Klinkers worden asfalt

Langs het grootste deel van de Wingensesteenweg, de gewestweg tussen Wingene en Tielt, liggen vrijliggende fietspaden in beton. Enkel op het laatste stukje in Tielt, zo’n 500 meter voor het kruispunt met de Ringlaan, ligt een fietspad in klinkers. Het Agentschap Wegen en Verkeer haalt de klinkers weg, herstelt de fundering waar nodig en legt een nieuw fietspad in asfalt aan. De rijweg zelf krijgt meteen ook een nieuwe asfaltlaag.

Verkeershinder van 16 augustus tot begin september

De werken gaan van start op dinsdag 16 augustus en duren ongeveer twee weken. Gedurende die twee weken moeten zowel fietsers als auto’s een omleiding volgen. Voor fietsers is een omleiding aangeduid via de Hoogserleistraat. Voor auto’s wordt een omleiding aangeduid via de Pittemsesteenweg/Tieltstraat (N37), de Brugsesteenweg (N50) en de Hillesteenweg (N370). 

Meer weten?

De laatste informatie vind je terug op wegenenverkeer.be/tielt.