Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe fietspaden voor brug over E313 in Grobbendonk

Nieuwe fietspaden voor brug over E313 in Grobbendonk

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 27 september de fietspaden op de brughellingen van de Herentalsesteenweg (N13) over de E313 in Grobbendonk. “Ik blijf inzetten op veilige en comfortabele fietsinfrastructuur”, zegt bevoegd minister Lydia Peeters. “In Grobbendonk investeer ik 200.000 euro om de huidige fietspaden op de brug te verbreden tot 1,75 meter.” Concreet gaat het over de zone tussen de twee opritten, exclusief het brugdek zelf, waar de fietspaden al 1,75m breed zijn.

Deze werken zijn onderdeel van de volledige herinrichting van de N13 in Grobbendonk en sluiten aan op de werken die momenteel onder leiding van de gemeente Grobbendonk al bezig zijn op de Lierse Steenweg ten zuiden van de E313.
 
Enkel verkeer naar Herentals over de brug
De werken aan de brug over de E313 duren ongeveer 1 maand, van 27 september tot 24 oktober 2021.
 
Fietsers kunnen tijdens deze werken steeds over de brug blijven rijden, maar moeten wel in beide richtingen over het fietspad aan de zijde waar niet wordt gewerkt.

Voor het autoverkeer is er maar één rijstrook beschikbaar, en dit voor het verkeer van Nijlen naar Herentals. Het verkeer in de andere richting kan niet over de brug en moet een omleiding volgen via de ring van Herentals (R15), de Geelseweg (N13) en de Aarschotseweg (N152) richting oprit Herentals-Oost. Een tweede optie voor het verkeer vanuit Herentals is om de E313 richting Massenhoven te nemen, daar te keren en de snelweg te verlaten bij afrit Herenthout. Vanaf Herenthout blijven de omleidingen voor de lopende werken op de N13 gelden. 

NIEUWE FIETSPADEN VOOR BRUG OVER E313 IN GROBBENDONK

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.