Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe fietspaden langs Volhardingslaan (N35) en aanleg bypass naar Gaversesteenweg (N35

Nieuwe fietspaden langs Volhardingslaan (N35) en aanleg bypass naar Gaversesteenweg (N35

N35 - DEINZE

Het Agentschap Wegen en Verkeer geeft de fietspaden langs de Volhardingslaan een opknapbeurt, een investering van 498 000 euro (exclusief BTW). De verhoogde fietspaden zullen de fietsveiligheid verhogen. Het kruispunt met de Volhardingslaan (N35) en de Gaversesteenweg (N35) wordt breder gemaakt en er komt een nieuwe bypass bij. Er wordt gewerkt in twee fasen met omleidingen. De werken duren van 3 juni tot 13 september.

Veilig en vlot verkeer

De fietspaden langs de Volhardingslaan (N35) krijgen een opknapbeurt. Minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “Tussen de Velostraat en het kruispunt met de Gaversesteenweg worden verhoogde fietspaden aangelegd. Daardoor wordt fietsen langs de gewestweg veiliger. Het kruispunt met de Volhardingslaan (N35) en de Gaversesteenweg zal ook veranderen. De tak van de Volhardingslaan (N35) die aansluit op de Gaversesteenweg wordt breder. Er wordt een bypass aangelegd zodat afslaan van de Volhardingslaan (N35) naar de Gaversesteenweg (N35) richting E17 vlotter wordt. De werken starten op maandag 3 juni en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 13 september 2024.”

Jan Vermeulen, burgemeester van Deinze: "We zijn tevreden dat er in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer een oplossing komt voor de onveilige verkeerssituatie op het kruispunt Gaversesteenweg – Volhardingslaan. De stad kocht hiervoor twee woningen aan op de hoek van het kruispunt om af te breken. Hierdoor creëren we meer ruimte voor een vlottere doorstroming. We maken van de gelegenheid gebruik om een verhoogd fietspad aan te leggen langs de Gaversesteenweg tussen de Krekelstraat en de Ten Rodelaan. Ook de voetpaden zullen we daar vernieuwen. De werken worden terzelfdertijd uitgevoerd om de hinder voor zoveel mogelijk te beperken.”

Sofie Dhondt, schepen van Financiën: "Als schepen van Financiën ben ik tevreden dat onze minister inzet op onze stad en investeert in de veiligheid en mobiliteit van een cruciale verkeersader in Deinze."

Twee fasen met omleidingen

Er wordt gewerkt in twee fasen. De eerste fase duurt van 3 juni tot 19 juli. Dan wordt gewerkt aan de kant van de even huisnummers en wordt de bypass aangelegd. De tweede fase zal starten op maandag 12 augustus en duren tot 13 september. Dan wordt gewerkt aan de kant van de oneven huisnummers.

De rijstrook komende van de Gaversesteenweg (N35) richting de Volhardingslaan (N35) blijft tijdens de werken bereikbaar. Fietsers en gemotoriseerd verkeer kunnen in die richting de werfzone passeren. Fietsers en gemotoriseerd verkeer komende van de Volhardingslaan (N35) richting de Gaversesteenweg (N35) volgen een omleiding via de Oostkouterlaan, de Centrumlaan, de Oudenaardsesteenweg (N494) en de Gaversesteenweg (N35). Het shopping center Driespoort blijft bereikbaar.

Grote omleiding voor zwaar verkeer

Het zwaar verkeer volgt een omleiding via de Kortrijksesteenweg/Rijksweg/Grote Steenweg (N43) en de Centrumstraat/Oudenaardestraat (N459) naar het op- en afrittencomplex in Kruisem om zo via de E17 naar het op- en afrittencomplex in Deinze te rijden en daarna weer op de Gaversesteenweg (N35) uit te komen.