Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe fietspaden langs Steenweg (N405) in Denderleeuw

Nieuwe fietspaden langs Steenweg (N405) in Denderleeuw

N405 - DENDERLEEUW

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de fietspaden langs de Steenweg (N405) in Denderleeuw. Over een afstand van bijna anderhalve kilometer worden de huidige klinkers vervangen door nieuwe fietspaden in asfaltverharding voor hoger fietscomfort. Fietsers en gemotoriseerd verkeer volgen omleidingen. De werken starten op maandag 26 februari en duren ongeveer 2 maanden.

Hoger fietscomfort

De fietspaden langs de Steenweg (N405) in Denderleeuw worden vernieuwd. Het huidige fietspad in klinkers wordt vervangen door een fietspad in asfaltverharding. Dit zal zorgen voor een hoger fietscomfort. De werfzone start ter hoogte van de zijstraat Hertstraat en loopt tot aan de Kouterbaan. De werken starten op maandag 26 februari en duren volgens de huidige planning tot begin mei 2024.

Twee fasen

Om de hinder te beperken wordt er gewerkt in twee fasen, per fase wordt een rijrichting aangepakt. De eerste fase loopt van maandag 26 februari tot eind maart. Tijdens die periode wordt er gewerkt aan de fietspaden richting Denderleeuw. De tweede fase loopt van maandag 8 april tot begin mei. Dan wordt er gewerkt aan de fietspaden richting Aalst. Tijdens het bouwverlof liggen de werken een week stil en is er geen hinder.

Omleiding voor verkeer richting Denderleeuw

Voetgangers ondervinden geen hinder. Tijdens de eerste fase volgen fietsers richting Denderleeuw een omleiding, fietsers richting Aalst gebruiken het huidige fietspad. Tijdens fase twee geldt de omleiding voor fietsers richting Aalst en kunnen fietsers richting Denderleeuw de werfzone passeren. Het gemotoriseerd verkeer richting Aalst kan steeds de werfzone passeren. Verkeer richting Denderleeuw volgt een omleiding via de Industrielaan, de Churchillsteenweg en de N45. 

De zijstraten langs de werfzone blijven maximaal bereikbaar. Enkel de Steenveldlaan zal tijdelijk volledig afgesloten zijn. Plaatselijk verkeer kan de Steenveldlaan bereiken via nabijgelegen straten.