Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe fietspaden langs N460 in Haaltert

Nieuwe fietspaden langs N460 in Haaltert

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 26 oktober met de heraanleg van de fietspaden op Kerkensenhoek (N460) in Haaltert. Voor de veiligheid van de fietsers worden de fietspaden verbreed en vrijliggend. Het verkeer kan langs de werfzone passeren maar wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten. De aannemer werkt in verschillende fasen om de hinder zoveel als mogelijk te beperken. De werken zullen ongeveer een een maand duren.

Nieuwe, brede en vrijliggende fietspaden
De aannemer vernieuwt de fietspaden van net voorbij het kruispunt met de Wijngaardweg tot net voorbij de supermarkt. De werfzone is ongeveer 600m lang en er komen langs beide zijden van de gewestweg brede en vrijliggende fietspaden. Dat moet de fietser meer plaats geven en zichtbaarder maken. Ook de voetpaden worden plaatselijk verbreed. Om de nieuwe fietspaden te kunnen realiseren hebben we ruimte nodig en daardoor verdwijnt de huidige parkeerzone langs beide zijden van de weg.

Twee fasen
Van 26 oktober tot 6 november werkt de aannemer aan de voetpaden.  Het verkeer op Kerkenshoek (N460) kan langs de werfzone passeren en wordt geregeld met tijdelijke lichten. De zijstraat Kerkskenhoek wordt doodlopend en het verkeer maakt gebruik van de B. De Saedeleerstraat. Voetgangers en fietsers kunnen langs de werfzone.

Van 9 november tot 27 november worden de fietspaden aangelegd.
Het verkeer op Kerkenshoek (N460) kan langs de werfzone passeren en  wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Alle zijstraten zijn open. Voetgangers en fietsers kunnen langs de werkzone.
 

Weersafhankelijk
Opgelet: asfalteringswerken zijn sterk weersafhankelijk. De voorgestelde planning kan dus nog wijzigen onder invloed van de weersomstandigheden.

Meer info over deze werken op www.wegenenverkeer.be/Haaltert.