Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe fietsoversteekplaatsen op Guido Gezellelaan (N719) in Heusden-Zolder

Nieuwe fietsoversteekplaatsen op Guido Gezellelaan (N719) in Heusden-Zolder

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 11 september 2023 aan nieuwe fietsoversteekplaatsen op de Guido Gezellelaan in Heusden-Zolder. De rijweg aan de Holleweg en Schomstraat wordt plaatselijk verbreed om ruimte te maken voor middenbermen en fietsvoorzieningen. Deze suggestieve oversteken bieden actieve weggebruikers een veiliger alternatief om de Guido Gezellelaan over te steken. De werken duren een 4-tal weken en starten aan de zijde van de Schomstraat.

2 fietsoversteken aan Holleweg en Schomstraat

Aan het kruispunt van de Guido Gezellelaan met de Holleweg en Schomstraat komt aan beide zijden een fietsoversteekplaats, ingericht met middenbermen en omegabeugels. De oversteken worden voorzien van wegdekreflectoren. Dat verhoogt de zichtbaarheid van overstekende weggebruikers. 

Om deze aanpassingen te kunnen uitvoeren wordt er meer openbaar domein ingenomen en zullen er enkele publieke parkeerplaatsen langs weerskanten verdwijnen. Na de herinrichting worden het fietspad en de rijweg plaatselijk opnieuw geasfalteerd. 

De snelheidsaanpassing naar 50 km/uur en de nieuwe fietsoversteken op deze drukke gewestweg zullen de veiligheid van overstekende kinderen en ouders onderweg naar school en andere bestemmingen verhogen.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer, tijdelijke verkeerslichten, fietsomleiding, parkeerverbod

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Fietsers volgen een lokale omleidingsroute. Gemotoriseerd verkeer blijft in beide richtingen beurtelings mogelijk met tijdelijke verkeerslichten aan een vertraagde snelheid. De aantakkingen op de N719 naar de Schomstraat en Holleweg worden afgesloten, beide straten blijven bereikbaar via nabijgelegen wegen. Er geldt ook een plaatselijk parkeerverbod in de werfzone. 

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongepaste weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.