Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe fietsoversteek aan kruispunt Sint-Denijslaan en Valentin Vaerwyckweg

Nieuwe fietsoversteek aan kruispunt Sint-Denijslaan en Valentin Vaerwyckweg

GENT

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt een nieuwe fietsoversteek aan ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Denijslaan en de Valentin Vaerwyckweg. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone passeren. Het gemotoriseerd verkeer passeert de werfzone over één rijstrook in plaats van twee. De werken worden uitgevoerd in de week van 8 april en zullen drie werkdagen duren.

Veilige fietsoversteek

Infrabel werkt aan een nieuw dienstgebouw tot eind 2026. De aanvoer van materialen naar de werfzone gebeurt via de Valentin Vaerwyckweg en de Timichegtunnel. Tijdens die werken zal de huidige fietsoversteek aan de westelijke kant van het kruispunt met de Sint-Denijslaan en de Valentin Vaerwyckweg niet bereikbaar zijn. Het Agentschap Wegen en Verkeer legt daarom een veilige fietsoversteek aan aan de oostelijke kant van het kruispunt. De fietsoversteek blijft na de werken van Infrabel in gebruik. De werken worden uitgevoerd in de week van 8 april en zullen drie werkdagen duren. Meer info over de werken van Infrabel is te vinden op de site van Infrabel.

Een rijstrook afgesloten

Voetgangers kunnen steeds de werfzone passeren en kunnen oversteken via de fietsoversteek. Fietsers kunnen de werfzone passeren via een afgebakende fietscorridor of stapvoets via het voetpad. Het gemotoriseerd verkeer komende van de Voskenslaan rijdt ter hoogte van de werfzone op een rijvak. De aparte afslagstroken zijn niet beschikbaar tijdens de werken. In de onderdoorgang onder de sporen zal maar één van de twee rijstroken bereikbaar zijn.