Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe fietsbrug over de N60 en verlenging fietssnelweg F45 in Oudenaarde

Nieuwe fietsbrug over de N60 en verlenging fietssnelweg F45 in Oudenaarde

N60 - OUDENAARDE

Fietsers kunnen binnenkort hun hart ophalen, want dankzij een nieuwe fietsbrug over de N60 en de verlenging van de fietssnelweg tussen Kortrijk en Gent (F45) gaat het fietsnetwerk in en rond Oudenaarde erop vooruit. Hiervoor slaan het Agentschap Wegen en Verkeer, de provincie Oost-Vlaanderen, de stad Oudenaarde en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkelingen (EFRO) de handen in elkaar. De werken starten ten vroegste in 2025, maar het ontwerp van de fietsbrug is nu klaar. Iedereen die de plannen wil inkijken, is van harte welkom op de infomarkt op donderdag 13 juni in het schoolcomplex op de Ronseweg 1 in Oudenaarde.

Ontbrekende stuk fietssnelweg verbindt 4 steden

Om duurzaam fietsverkeer te bevorderen, wordt de fietssnelweg tussen Kortrijk en Gent via Oudenaarde (F45) verlengd. De verlenging zal starten aan Onderbos en uitkomen op de Watermolenstraat en loopt op een oude spoorwegbedding. Zo’n 1,4 kilometer aan nieuwe fietssnelweg zal zo de F45 (Kortrijk - Gent) en de F428 (Ronse - Oudenaarde) met elkaar verbinden.

N60 Oudenaarde

Nieuwe fietsbrug van bijna 400 meter lang

Momenteel loopt de drukke gewestweg N60 dwars door het tracé. Daarom komt er ook een nieuwe fietsbrug ter hoogte van het kruispunt met de Schorisseweg (N457). Kwaliteitsvolle infrastructuur is een basisvereiste voor veilig fietsverkeer. De toekomstige brug wordt zo’n 375 meter lang, met 7 overspanningen van telkens meer dan 40 meter. Vanuit Vlaanderen investeren we zo’n 3 miljoen euro, en EFRO investeert daarbovenop nog eens 1 miljoen euro. Dit project is opnieuw een mooi voorbeeld hoe we vanuit de Vlaamse overheid de provincies en lokale besturen ondersteunen bij het uitvoeren van hun fietsambitie”, aldus de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Werken starten ten vroegste in 2025

De werken starten ten vroegste in 2025, maar het ontwerp van de fietsbrug is nu klaar. Om iedereen hierover te informeren, is er op 13 juni 2024 een infomoment in het schoolcomplex op de Ronseweg 1 in Oudenaarde. De infomarkt vindt doorlopend plaats tussen 17 en 20 uur, inschrijven is niet nodig.

N60 Fietsbrug