Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe duiker onder Berchemweg (N8) moet overstromingen tegengaan

Nieuwe duiker onder Berchemweg (N8) moet overstromingen tegengaan

De regio rond de Maarkebeek werd in 2010 getroffen door zware overstromingen. Deze week nog bleek dat de streek gevoelig blijft voor wateroverlast. De voorbije jaren werden al heel wat maatregelen genomen om het overstromingsrisico te beperken. Deze maatregelen komen voort uit het ‘Riviercontract Maarkebeek’ dat de stad Oudenaarde, de gemeente Maarkedal en de provincie Oost-Vlaanderen opstelden. Op 8 februari wordt met het plaatsen van een nieuwe duiker onder de Berchemweg in Oudenaarde door de Vlaamse Milieumaatschappij een volgende stap gezet in de uitvoer van dit Riviercontract. Omdat het hier om werken aan een gewestweg gaat, is het Agentschap Wegen en Verkeer partner in dit verhaal.

De nieuwe duiker wordt onder de Berchemweg (N8) geplaatst, ter hoogte van Meersbloem-Leupegem en de Georges Lobertstraat. Deze kokervormige constructie zal breder zijn en dieper liggen dan de huidige. Zo kan er meer water via deze weg richting de monding van de Maarkebeek, iets verderop bij de Schelde. Voor de duiker geplaatst wordt vervangen de nutsmaatschappijen de nutsleidingen in de omgeving. Want een aantal leidingen belemmeren de doorgang voor het water bij hoge waterstanden.

NIEUWE DUIKER ONDER BERCHEMWEG MOET OVERSTROMINGEN TEGENGAAN

15 februari tot 4 april: eenrichtingsverkeer richting Kluisbergen
Op 8 februari start Fluvius met de nutswerken. Van 8 tot en met 14 februari kan het verkeer nog beurtelings langs de werfzone rijden. Tijdelijke verkeerslichten zorgen hiervoor.  Ook het inrijden van bedrijventerrein Meersbloem via Meersbloem-Leupegem blijft mogelijk.
Van 15 februari tot 4 april is er langs de werfzone alleen verkeer mogelijk in de richting van Kluisbergen. Wie richting Oudenaarde wil wordt omgeleid via de N453, ook wel de Minderbroederstraat, de Kortrijkstraat en de Oudenaardsesteenweg genoemd. Op zondag 4 april onderbreken we de werken voor de doortocht van de Ronde van Vlaanderen.

12 april tot juli 2021: Berchemweg afgesloten ter hoogte van Meersbloem-Leupegem
Na de paasvakantie begint de Vlaamse Milieumaatschappij met de aanleg van de duiker onder de Berchemweg. Vanaf dan zal die weg ter hoogte van de werfzone volledig onderbroken zijn. Verkeer dat vanuit Oudenaarde bedrijventerrein Meersbloem of de omliggende straten wil bereiken, volgt een omleiding via de N453, om zo ter hoogte van Berchem de N8 terug op te rijden. Vanuit Ronse verloopt de omleiding via de N36, die wellicht beter bekend is als de Zonnestraat, Ronse Baan en Stationsstraat.
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N453.

Alle info en omleidingsplannen over de werken op www.wegenenverkeer.be/oudenaarde