Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe datum voor asfalteringswerken op R30 Buiten Katelijnevest in Brugge

Nieuwe datum voor asfalteringswerken op R30 Buiten Katelijnevest in Brugge

De asfalteringswerken op de Buiten Katelijnevest (R30) ter hoogte van de Vaartdijkstraat en de Bargeweg, die voorzien waren tijdens de paasvakantie, moesten wegens het slechte weer uitgesteld worden. Er is nu een nieuwe datum vastgelegd: de werken zullen uitgevoerd worden vanaf maandag 25 april tot en met dinsdag 3 mei.

Aanpassingen kruispunten Vaartdijkstraat en Bargeweg

Sinds midden januari werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan verbeterde fietsinfrastructuur langs de Brugse ring. De werken op de kruispunten met de Vaartdijkstraat en de Bargeweg verlopen volgens plan.

Asfalteringswerken veroorzaken hinder

Vanaf 25 april wordt er verder gewerkt op de Buiten Katelijnevest. De toplaag van het wegdek wordt in de rijrichting van het station naar Sint-Kruis opnieuw geasfalteerd, over een afstand van zo’n 450 meter.  Het doorgaand verkeer zal tijdens de ochtend- en avondspits over twee rijstroken kunnen rijden. Overdag, tussen de ochtend- en avondspits, zal verkeer slechts over één rijstrook kunnen rijden. Dat zal voor ernstige hinder zorgen voor verkeer van west naar oost, en omgekeerd. Deze werken duren tot en met dinsdag 3 mei. 

Tijdens de werken zal er een snelheidsbeperking gelden op de Buiten Katelijnevest van 30 kilometer per uur. De omleidingen voor de Bargeweg die sinds midden januari gelden, blijven ook nu van toepassing.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/brugge.