Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe comfortabele fietspaden langs Brugsevaart (N9) in Gent

Nieuwe comfortabele fietspaden langs Brugsevaart (N9) in Gent

Op maandag 14 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van de fietspaden langs de Brugsevaart (N9) in Gent.  “Voor een beter wegcomfort worden de fietspaden vernieuwd in asfalt.  Ook de bushaltes ter hoogte van de Groenestaakstraat worden vernieuwd,” Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters. Het verkeer kan langs de werfzone passeren. Voor de veiligheid wordt een snelheidsbeperking van 50 km per uur ingesteld.  De werken zullen een maand duren. De timing van de werken is sterk weersafhankelijk.

Meer fietscomfort

De aannemer vernieuwt de betonnen fietspaden langs de Brugsevaart (N9) in asfalt over een afstand van ruim 1 km. De werfzone vangt een 200-tal meter voor het kruispunt met de R4 komende vanuit Gent aan en loopt door tot voorbij de Nieuwekalebrug in Evergem. In de andere rijrichting loopt de werkzone van voor de brug tot aan de aansluiting met de R4. "De vernieuwing van de fietsinfrastructuur in deze zone zal het comfort en de verkeersveiligheid voor fietsers op de steenweg verbeteren,” zegt minister Peeters.

Herstellingswerken bushaltes aan de Groenestaakstraat

Vanaf 21 maart vernieuwt de aannemer op de Brugsevaart (N9) ter hoogte van de Groenestaakstraat de klinkers van de beide bushaltes. De aannemer werkt kant per kant. Hij zal er ook herstellingen uitvoeren aan de parkeerstroken en het fietspad. Ook daar rijdt het verkeer over één rijstrook in elke richting. De werken zullen in totaal een maand duren.

Verkeerssituatie langs beide werfzones

Fietsers rijden langs de werfzone en kunnen gebruik maken van de rechterrijstrook. Tijdens de volledige duur van de werken rijdt het verkeer over één rijstrook in elke richting en kan ook langs de werfzone passeren. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km per uur ter hoogte van de werfzones.
De bushaltes aan de Groenestaakstraat zijn tijdelijk buiten gebruik, alle info vindt u op www.delijn.behttps://www.delijn.be

Alle info over de werken vindt u ook op www.wegenenverkeer.be/Gent.