Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe bomen langs de Noordlaan in Zwalm

Nieuwe bomen langs de Noordlaan in Zwalm

ZWALM

Het Agentschap Wegen en Verkeer stelde 12 zieke bomen vast aan de Noordlaan (N415) in Zwalm. Om de veiligheid van de weggebruiker en buurtbewoners te garanderen, worden deze bomen geveld. Deze bomen worden in 2024 niet alleen vervangen, er komen in totaal ongeveer 60 nieuwe, jonge bomen bij. De werken worden uitgevoerd in de loop van december en duren een of twee dagen. Gezien er gewerkt wordt met een mobiele werf zal de hinder beperkt zijn.

Zieke bomen vervangen
Tijdens de jaarlijkse onderhoudscontrole werden jammer genoeg 12 zieke bomen vastgesteld aan de Noordlaan (N415) in Zwalm. Deze zieke bomen hebben kans om om te waaien of te breken. Om de veiligheid van de weggebruiker en buurtbewoners te garanderen, moeten deze bomen geveld worden. In het eerstvolgende plantseizoen worden deze bomen niet alleen vervangen, in totaal zullen er ongeveer 60 nieuwe, jonge bomen aangeplant worden. Zo wordt het dreefpatroon langs de Noordlaan hersteld. Het Agentschap Wegen en Verkeer engageert zich ook om de jonge bomen de komende jaren op te volgen om hun overlevingskansen zo groot mogelijk te maken. 

Mobiele werf met beperkte hinder
Het vellen van de bomen zal gebeuren in de loop van december en duurt een of twee dagen. De nieuwe bomen zullen in het plantseizoen begin 2024 geplant worden, wanneer het weer dit toelaat. De werfzone loopt vanaf de Noordlaan huisnummer 8 tot huisnummer 82. De werken worden uitgevoerd met een mobiele werf, de werfzone schuift dus steeds op. De hinder zal beperkt zijn. Buiten de werkuren is er geen hinder voor het verkeer. 

Meer informatie over deze werken is te vinden op www.wegenenverkeer.be/zwalm.